12 жовтня у Київському міському центрі зайнятості координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька прочитала лекцію «Вдома. Прості поради для кожного».

Керівники районних центрів зайнятості та працівники міського центру дізналися про найрозповсюдженіші способи зниження витрат на комунальні послуги на рівні власного житла.

Аліна Брезіцька дала низку простих порад щодо грамотної поведінки з ресурсами. Наприклад, не варто забувати про переробку відходів – так заощаджуються не лише кошти, а і природні ресурси. Гарно і економно освітлювати приміщення можна LED-лампами, а врятувати від забруднення 400 літрів води чи 20 мґрунту можна, віддавши пальчикову батарейку на утилізацію. А для того, щоб утеплити кімнату, бажано повісити на зовнішню стіну килим чи пересунути до неї великі меблі.

12-10-15-002

«Пам΄ятайте, що завжди простіше зігріти себе, аніж всю оселю. Тож вдягайте теплі шкарпетки та заощаджуйте» - порадила лектор.

Наприкінці лекції Аліна Брезіцька надала учасникам заходу листівки та буклети від Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні", присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності, а також простим порадам щодо економії енергоресурсів.

Надалі невеликі лекторії ОПОРА планує провести у районних центрах зайнятості для працівників цих установ та тимчасово безробітних громадян.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аліна Брезіцька
тел.: +38 063 685 95 28