Троє кандидатів-самовисуванців на міського голову Новомиргорода, по одному кандидату в депутати Гайворона, Помічної, Бобринця і Світловодська одночасно балотувалися від партій до рад різних рівнів. «Двійників» у списках виявила Центральна виборча комісія, а місцеві ТВК зняли кандидатів з реєстрації.

Кандидати на міського голову Новомиргорода Юрій Стоянов, Любов Кваша та Ігор Забажан виявилися також кандидатами до Новомиргородської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка та «Європейської партії України».

Кандидат на Гайворонського міського голову, самовисуванець Олександр Радіонов одночасно став кандидатом в депутати до Київської міської ради від партії «Офіцерський корпус».

Наталю Бут зареєстрували кандидатом в депутати до Світловодської міської ради від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». При цьому одночасно вона була кандидатом до Світловодської районної ради від політичної партії «ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАРТІОТІВ – УКРОП».

Тетяна Сугар була знята з реєстрації як кандидат в депутати Добровеличківської районної ради від політичної партії «Всеукраїнське обєднання «Батьківщина» та кандидата в депутати Помічнянської міської ради від партії «Соціалісти».

Водначас спостерігачі ОПОРИ у Добровеличківському районі стверджують, що кандидатів від політичних сил- і водночас кандидатів-самовисуванців на селищного голову, в цьому районі є ще кілька, але їх поки що ЦВК не виявила

В розпорядженні ЦВК також йдеться про те, що Олександр Чорний став кандидатом в депутати Бобринецької міської громади від політичної партії «ВО Батьківщина» і водночас – в депутати Київської міської ради від політичної партії «Аграрної партії України». Представник кіровоградського штабу ВО Батьківшина», Ігор Козуб прокоментував ОПОРІ, що Олексадр Чорний з міста Бобринця не є двійником, а лише повним тезкою київського колеги. Представники партії повідомили дану інформацію в ЦВК і обох кандидатів залишили учасниками виборчих перегонів.

За коментарями звертайтеся: Патруль Євгеній- координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+380994263118
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.