На початку місяця у селищі міського типу Срібне, що на Чернігівщині, на носіях зовнішньої реклами була зафіксована агітаційна продукція Аграрної партії України. За спостереженням довготермінового спостерігача мережі ОПОРА, зовнішня реклама була демонтована менш ніж за добу.

Днями на єдиному білборді у селищі міського типу Срібне, що встановлений біля адміністративної будівлі Срібнянської районної державної адміністрації,  з'явилася зовнішня агітація Аграрної партії України, повідомляє спостерігач мережі ОПОРА. Того ж дня через деякий час її змінив патріотичний плакат «Срібнянщина - частина України».

Bilbord 1

Bilbord 2

Мережа ОПОРА поцікавилася доцільністю таких дій в районній організації Аграрної партії України. У штабі прокоментували дану ситуацію наступним чином. Білборд, на якому було розміщено агітаційну продукцію політичної сили, належить Срібнянській селищній раді, яка в свою чергу на платній основі надала його у користування районному осередку партії на виборчий період. Головам районної державної адміністрації та районної ради такі дії партійців не сподобались, і за їхньою вказівкою зміст плакату змінився.

До слова, очільники Срібнянської райдержадміністрації Ніна Бондаренко та районної ради Павло Кириченко є офіційними учасниками місцевих виборів від «Блоку Петра Порошенка» та ВО «Батьківщина» відповідно.

ОПОРА вбачає в таких діях порушення частини 6 статті 55 Закону України «Про місцеві вибори», відповідно до якої «розповсюджувачі зовнішньої реклами повинні забезпечити рівний доступ та рівні умови для місцевих організацій партій - суб’єктів виборчого процесу, кандидатів до розміщення агітаційних матеріалів (політичної реклами) з використанням носіїв зовнішньої реклами».

За коментарями звертайтеся:
Євген Романенко
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
068 386 60 54
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.