У Житомирі на будівлі автовокзалу розміщено агітаційний білборд кандидата на посаду міського голови від політичної партії «Народний контроль» Світлани Пахольчук.

В коментарі ОПОРІ Світлана Пахольчук зазначила:« З Києва централізовано йшло розміщення. Я до цього не маю особисто, і обласна організація «Народного контролю», жодного відношення. Я зараз буду телефонувати на Київ. Я не компетентна по цьому питанню, тому що, де вони собі там замовили, розмістили, мабуть, їм видніше».

bord na avtovokzali

Відповідно до пункту 6, ч. 9 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «Забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Начальник автовокзалу прокоментував ОПОРІ, що цю частину будівлі здали в оренду рекламній кампанії і не мають жодного відношення до розміщених на ній матеріалів.

 
 
 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.