У Хмельницькому районному будинку культури спостерігач ОПОРИ зафіксував роздачу листівок і записників від політичної партії «ПОРУЧ».

1 жовтня о 10.30 годині у Хмельницькому районному будинку культури відбувся святковий захід з нагоди Дня працівників освіти, організатором якого виступила районна влада. У залі, крім педагогів Хмельницького району, спостерігачі ОПОРИ помітили також представників райдержадміністрації. Побував на святкуванні і народний депутат України, голова політичної партії «ПОРУЧ» Сергій Лабазюк, який очолює списки кандидатів від партії «ПОРУЧ» до Хмельницької районної та міської рад.

PORUCH Den vchitelya

Під час заходу в приміщенні районного будинку культури спостерігачем ОПОРИ було зафіксовано факт роздачі вчителям вітальних листівок і записників від партії «ПОРУЧ»  (з логотипом політичної сили). Подарунки роздавали особи в одязі з логотипом політичної партії.

PORUCH Den vchitelya1

PORUCH Den vchitelya2

Кореспондент «Точки ОПОРИ» поцікавився у директора районного будинку культури Михайла Курбанова, на яких підставах представники політичної партії роздають подарунки зі своєю символікою учасникам заходу.

Ці всі питання задавайте представникам партії і керівництву району. Заходи проводяться з дозволу керівництва, і представники влади також присутні в залі, – відповів Михайло Курбанов.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує, що відповідно до  п. 2–3 ч. 1 ст. 60 Закону  України «Про місцеві вибори» органам державної влади, органам місцевого самоврядування, а також у робочий час посадовим та службовим особам органів державної влади, органів місцевого самоврядування, крім випадків, коли відповідна посадова чи службова особа є кандидатом, забороняється брати участь у передвиборній агітації.

Таким чином, у діях представників політичної партії «ПОРУЧ» та Хмельницької районної державної адміністрації можна вбачати ознаки порушення наведених вище положень Закону.

Крім того, хочемо нагадати: відповідно до ч. 2 ст. 60 Закону, кандидатам, які займають посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Моніторинг парламенту | Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.