У Камянці-Подільському політична партія «Рідне місто» використала заборонений арсенал агітаційних засобів.

27 вересня у Кам’янці-Подільському на електронному інформаційному табло комунального підприємства «Міськтепловодоенергія» спостерігач ОПОРИ зафіксувала інформацію з ознаками агітації за партію «Рідне місто», а точніше напис: «РІДНЕ МІСТО там, де твоє серце».

rídne místo agítatsíya na tablo

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, напис зник одразу після спроби представників ЗМІ з’ясувати у керівництва підприємства, на яких підставах розміщено на табло гасло партійної організації.

Табло для відображення інформації про якість питної води Кам’янець-Подільське КП «Міськтепловодоенергія» придбало та встановило за власні кошти у квітні цього року на вимогу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Ради національної безпеки України.

До слова, міська організація партії нещодавно провела збори з висування кандидатів в депутати міської ради. Одним з них став генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій  Гордійчук, який на цей час є депутатом Кам’янець-Подільської міськради.  На офіційному сайті міської ради зазначено, що він є членом Комуністичної партії України.

Також політична реклама партії розміщена і на транспорті громадського користування, що курсує вулицями міста. На жаль, на телефонні дзвінки кореспондентки «Точки ОПОРИ» керівник партійного осередку не відповів, тому дізнатися, на яких підставах розміщено рекламу, поки не вдалося.

rídne místo agítatsíya na transportí

ОПОРА наголошує, що відповідно до ч. 2 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори» кандидатам, які займають посади  на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Нагадуємо, що забороняється також розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу на будинках і в приміщеннях установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів (п. 5-6 ч. 9 ст. 60 ЗУ «Про місцеві вибори»).

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
 
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.