Підозрюваний в організації підкупу виборців на місцевих виборах в Чернівцях у 2015 році Ростислав Білик, чинний депутат Чернівецької міської ради, не з’явився до суду. Сьогодні, 12 лютого, в Шевченківському районному суді міста Чернівці мало відбутися підготовче засідання, на яке підозрюваний не з’явився та не повідомив суд про причину неявки. У результаті суддя переніс засідання на пізнішу дату – 28 лютого.

«Справа Білика» тягнеться з 2015 року. Два роки тому тоді ще кандидату в депутати Чернівецької міської ради було вручено підозру щодо організації підкупу студентів. За цей період троє осіб (студентів-посередників) вже було засуджено, 11 (тих, хто «продав» свій голос) було звільнено від відповідальності у зв’язку з дієвим каяттям, ще п'ятеро підсудних очікують рішення суду. І тільки зараз справа дійшла до головного підозрюваного у справі.

12 лютого в Шевченківському районному суді міста Чернівці мало відбутися підготовче засідання, на яке підозрюваний не з’явився та не повідомив суд про причину неявки. У результаті суддя переніс засідання на пізнішу дату – 28 лютого.

Відео телеканалу ТВА:

Присутній на засіданні представник ОПОРИ прокоментував присутнім журналістам неявку підозрюваних таким чином:

«Дивно, що сторона [підозрюваний] не прийшла, тому що інформація про судове засідання у справі підкупу виборців була поширена у засобах масової інформації. Про неї знав широкий загал людей. Цьому підтвердженням є те, що сюди [на засідання] прийшло досить багато людей та представників засобів масової інформації. Погано те, що справа стільки часу тягнеться, але добрим є те, що вона доходить до якогось завершення. Нарешті почались вже судові слухання щодо найголовнішого обвинуваченого, а не тільки  допит свідків. Будемо мати надію, що в подальшому справу буде розглянуто справедливо і всі винні будуть покарані».

Відео телеканалу ТВА:

ОПОРА й надалі відстежуватиме перебіг судових засідань у цій справі.