Після того, як міська виборча комісія після тривалих дискусій  із третього разу проголосувала за зміст бюлетеню, кандидат на міського голову Кіровограда Володимир Обрежа(самовисування) подав на ТВК по до суду.

7 жовтня на засіданні Кіровоградської міської виборчої комісії питання затвердження змісту бюлетеня на міського голову двічі не набирало достатньої кількості голосів. І лише з третього разу бюлетень було затверджено. Справа в тому, що декілька членів комісії наголошувало на тому, що назву політичної партії – висуванця кандидата, потрібно записати згідно Свідоцтва про реєстрацію політичної сили. Інші члени комісії наголошували, що це ставить частину кандидатів у нерівні умови(деякі назви партій написані повністю великими літерами) і потрібно писати увесь текст великими літерами. За цей варіант назви після тривалих дискусій і двох перерв у засіданні і було проголосовано.

foto 9.10.15 Kirov byuleteni

foto 9.10.15 Kirov byuleteni2

Кандидат на міського голову Володимир Обрежа подав позов на рішення ТВК про зміст бюлетеню на виборах Кіровоградського міського голови до Кіровоградського окружного адміністративного суду. Кандидат вважає, що написання великими літерами порушує його права. На засіданні суду 9 жовтня у задоволенні позову кандидату було відмовлено у повному обсязі. Засідання було призначене на 14.00, а постанову у справі винесли о 22.30.

foto 9.10.15 Kirov byuleteni1

За інформацією ОПОРИ, у Кіровоградській області на засіданнях усіх виборчих комісій, які відбувалися 5-7 жовтня, затвердили бюлетені для голосування на виборах до місцевих рад. В основному рішення про зміст документа були одноголосними. У Кіровограді на посаду міського голови зареєстровано 14 кандидатів.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА

За коментарями звертайтеся: Патруль Євгеній- координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській обл.
+380994263118
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.