Народний депутат України, який представляє у Верховній Раді Черкащину (округ №200), агітує за свою помічницю Ірину Плетньову на посаду мера міста Умань у відео-інтерв’ю, опублікованому на його YouTube-каналі та на сторінці у Facebook.

Так, у відео Антон Яценко каже: «Я вважаю, що це гідна кандидатура. І я можу лише рекомендувати, в ніякому чині не примушувати когось чи іншим чином впливати… Але, як людина, я б за неї голосував, як кажуть, у розвідку б з нею пішов».

Окрім цього, у відео народний депутат критикує виконуючого обов’язки мера міста Умань Олександра Цебрія, називаючи його корупціонером, хабарником, крадієм. Також говорить, що той готується до фальсифікацій на виборах та у «кримінальному» середовищі має кличку «Льолік».

Зазначимо, що Антон Яценко вже кілька місяців на своїй сторінці у Facebook пише критичні пости про О. Цебрія.

00 Пост з FB

Зауважимо, що О. Цебрія 27 березня 2015 року справді визнано винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення передбаченого ст. 172-7 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 100 неоподаткованих мінімумів громадян. Цебрія О. було включено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення Міністерства юстиції України.

По Умані також з’явилися білборди та листівки із зображенням Антона Яценка та Ірини Плетньової з написом: «Антон Яценко – наш депутат! Ірина Плетньова – наш мер».

0 11 09 Cherkasy

Нагадуємо, що на даний момент реєстрація кандидатів у відповідних ТВК ще не розпочалась, а тому Плетньова ще не має офіційного статусу кандидата на посаду міського голови.

Така відверта агітація з боку Антона Яценко обирати мером міста саме Ірину Плетньову має ознаки порушення принципу рівних можливостей для інших кандидатів.

Нагадаємо, що згідно із ч. 2 статті 54 Закону України «Про місцеві вибори» кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів.