26 жовтня дев’ятьом у місті Харкові районним територіальним виборчим комісіям передали виборчі бюлетені з голосування на виборах Харківського міського голови, яке призначено на 31 жовтня. Про це повідомляються спостерігачі ОПОРИ.

Всього надрукували та передали 1 040 609 бюлетенів. Відповідно до вимоги Виборчого кодексу, вони виготовлені у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців на конкретній дільниці.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 242 Виборчого кодексу України міська (міст з районним поділом) виборча комісія забезпечує виготовлення виборчих бюлетенів не пізніш як за десять днів до дня голосування та отримує виготовлені виборчі бюлетені не пізніш як за дев’ять днів до дня голосування в упаковці підприємства-виготовлювача.

Згідно з п. 3 ч. 4 цієї ж статті Кодексу міська (у містах з районним поділом) виборча комісія передає виборчі бюлетені з виборів міського голови відповідним районним у місті виборчим комісіям не пізніш як за чотири дні до дня голосування. Тобто, сьогодні, 26 жовтня, це був останній день для передачі бюлетенів районним у місті Харкові ТВК.

Передача бюлетенів дільничним виборчим  комісіям має відбутися не раніше 28 жовтня.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Громадянська мережа ОПОРА проводить незалежне громадське спостереження за виборами міського голови Харкова, що відбудуться 31 жовтня. Довгострокові спостерігачі розпочали роботу ще до офіційного старту виборчого процесу, аби відстежувати випадки дочасної агітації потенційних кандидатів, зокрема й у соціальних мережах. У день голосування до них приєднаються короткотермінові спостерігачі, які відстежуватимуть хід голосування, фіксуватимуть порушення та проводитимуть паралельний підрахунок голосів виборців.