На День визволення Харкова та День незалежності ОПОРА фіксувала безкоштовні концерти, на яких роздавали подарунки від потенційного кандидата, відеокліпи у соціальних мережах та заяви про бажання взяти участь у виборах міського голови.

Найбільш активним був секретар Харківської міськради, в.о. Харківського міського голови Ігор Терехов.

Ще з 21 серпня Ігор Терехов почав відвідувати святкові заходи, присвячені Дню міста, Дню визволення Харкова та Дню незалежності України. Перші святкові заходи відбулися у Новобаварському та Холодногірському районах міста. Так, у сквері імені Сафарова та парку імені Квітки-Основ’яненка були конкурси, ігри, дискотека, пінне та лазерне шоу. Крім того, роздавали повітряні кульки та подарунки з брендом партії «Блок Кернеса –Успішний Харків» та написом «Ігор Терехов».

Джерело: https://www.city.kharkov.ua/

Також за ці дні Терехов відвідав футбольний матч «Металіст» - «Оболонь», відкриття зоопарку після реконструкції, Меморіал слави для покладання квітів на День визволення міста, відкриття меморіальної дошки Геннадію Кернесу, відкриття флагштоку, концерт на площі Свободи, де виступали Настя Каменських і Maruv та низку інших заходів.

23 серпня на День прапору Дмитро Марінін разом зі своїми прихильниками також прийшов до нового флагштоку, який був відкритий в цей день. Прихильники Марініна були у футболках з написом «Дмитрий Маринин. Наш мэр».

Джерело: https://www.facebook.com/stabserz/posts/366765728278393

Михайло Добкін на всі свята зробив лише один привітальний пост у соціальних мережах щодо Дня визволення Харкова та Дня міста.

Також лише привітальний пост зробила народна депутатка України Юлія Світлична.

Депутатка Харківської міськради від фракції «Слуга народу» Аліна Мустафаєва записала 8-хвилинне відеозвернення, присвячене Дню визволення Харкова, в якому вона заявляє про те, що буде балотуватися на посаду міського голови.

Джерело: https://www.youtube.com/c/%D0%90%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%9C%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%84%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%B0/videos 

«Я давно склала власну стратегію розвитку Харкова і зрозуміла, що жоден з кандидатів на посаду мера не пропонує нічого подібного. І жодному з кандидатів я би не хотіла віддати свій голос. І саме тому я прийняла рішення висунути свою кандидатуру на цих виборах», - заявила Мустафаєва у відеозверненні.

Депутат Харківської міськради Анатолій Родзинський на свята записав відеокліп на пісню «Харьков родной». Пісня присвячена Дню міста.

Джерело: https://www.facebook.com/anatoliy.rodzinskiy

«Багато хто з вас казав, що мені потрібно продовжувати співати після того як вийшов мій кліп до 9 травня, і я вирішив не зупинятися», – заявив Родзинський.

Потім з’явився його пост щодо того, що пісня доступна у Spotify, Shazam та Apple music.

Згідно з частиною 1 статті 195 Виборчого кодексу України виборчий процес розпочинається за п’ятдесят днів до дня чергових, позачергових місцевих виборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 221 цього ж Кодексу право висування право висування кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, реалізується виборцями через місцеві організації партій або шляхом самовисування у порядку, визначеному цим Кодексом.

Згідно з частиною 1 статті 52 цього ж Кодексу передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]