За інформацією спостерігачів ОПОРИ у дільничних виборчих комісіях (ДВК) Великолепетиського району є проблеми з бензином, що піддає ризику доставку протоколів про підрахунок голосів та іншої документації.

Як повідомив голова ДВК № 650104 (виборчий округ №184, центр – Нова Каховка), їм виділені вкрай обмежені ліміти бензину на день голосування, якщо на президентських виборах це було 120 літрів, то наразі – лише 60 літрів. При чому, заправляти бензин вони мають право лише в Новій Каховці, а щоб доїхати туди від с.Рубанівка, де розташована дільниця, треба 37 літрів в один кінець. Грошей на бензин поки ще не дали, дільнична комісія заправилася за свій рахунок. А у випадку, коли у комісії виникне потреба повернутися з окружної виборчої комісії знову на дільницю для складання уточненого протоколу, то виділеного бензину зовсім не вистачить. 

Уточнення: Окружна виборча комісія № 184, після втручання ОПОРИ, знайшла вихід проблемної ситуації з бензином.

За коментарями звертайтеся:
Наталія Богренцова – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Херсонській області
+38066174 45 28
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів.                 У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.