У місті Мукачево Закарпатської області (одномандатний виборчий округ №69) кандидат у народні депутати Іван Данацко розмістив намет. Мета встановлення намету, з його слів, – вимога люстрації Віктора Балоги, який також є кандидатом у нардепи від цього округу, а також чинним народним депутатом.

Намет встановлений на площі перед Мукачівською міськрадою, де знаходиться приміщення ОВК №69.

Водночас конкретних прикладів порушень виборного законодавства з боку Віктора Балоги як кандидата у нардепи Іван Данацко не навів.

«Зараз я стою під Ратушею не як кандидат в народні депутати, а як людина, яка більше як 140 днів проводить акцію в м. Ужгороді,  на площі Народній з такими самими вимогами, – розповів спостерігачу ОПОРИ Іван Данацко. – В моїй інформаційній заяві так і вказано. Факти проти Балоги В.І. та скарги, якщо будуть, тоді буду подавати, а поки я проводжу акцію та отримую від того моральне задоволення, як мене підтримують люди з Мукачева».

9 жовтня Іван Данацко повідомив, що його намет викрадено. З його слів, намет вкрали близько 16.00 молодики, поки він відлучився. Як він пояснив, з мікроавтобуса вийшло кілька молодиків, скрутили намет та закинули його в авто. На той момент в наметі знаходилася жінка, яку нібито вдарили, коли вона намагалася завадити викраденню. Коли Іван Данацко підбіг до місця події, йому сказали, що і з ним так зроблять.

Наразі з інцидентом розбираються працівники міліції. Наступного дня, 10 жовтня, Іван Данацко розмістив на площі перед міськрадою новий намет, у якому є ознаки антиагітації проти Віктора Балоги.

Кандидат та народний депутат України Віктор Балога факт встановлення намету спостерігачу ОПОРИ прокоментував коротко: «В країні демократія».

А на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив, що трактує розміщення намету Івана Данацка на площі для вчинення провокацій. «Готують проти мене провокацію, – напивав Віктор Балога. – А саме – побиття одного з так званих кандидатів у депутати по 69 окрузі. Його завдання – стояти в ось такому наметі в центрі Мукачева і постійно мене критикувати. За моєю інформацією, за цією провокацією стоїть Міністр внутрішніх справ пан Аваков. «Кандидата» повинні побити перевдягнені працівники міліції, розраховують на те, що підозра впаде на мене». Віктор Балога через мережу «Фейсбук» закликав керівника Служби безпеки України надати Івану Данацку охорону.

foto 11 10 Zakarpattya Danatsko2 foto 11 10 Zakarpattya Danatsko3

За коментарями звертайтеся:
Феськов Володимир
 Координатор ОПОРИ у Закарпатській області
+38 066 317 36 13
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.