За пропозицією Донецької облдержадміністрації були змінені адреси ОВК №45 та №51.

7 жовтня на своєму засіданні Центральна виборча комісія змінила місце розташування двох окружних комісій в Донецькій області. Рішення має забезпечити проведення виборів на усіх територіях Донеччини, які контролюються українською армією, в тому числі у прифронтових районах.

Так, за пропозицією Донецької ОДА ЦВК змінила адресу приміщення окружкому №45 (центр — Київський район Донецька). Тепер комісія буде знаходитись в смт Желанне Ясинуватського району.

ОВК №51 (центр — Центрально-Міський район Горлівки) тепер буде розташовуватись на станції Майорська, місто Горлівка.

Обидва округи знаходяться на лінії фронту, їх значна територія окупована бойовиками. Територія 45-го округу включає в себе Київський район Донецька, Авдіївку та Ясинуватський район. Українські силовики контролюють Авдіївку та частину Ясинуватського району. Територія 51-го округу фактично повністю знаходиться під контролем бойовиків. Переважна більшість виборців округів не зможуть взяти участь у виборах.

Як відомо, раніше ЦВК змінила місце розташування ОВК №59 (з Мар’їнки на Курахове) та ОВК №53 (з Єнакієве на Вуглегірськ). Разом з цим, Центральна виборча комісія не має повноважень для зміни меж та центрів округів.

Контактна інформація для преси:
Олександр Іванов
прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Донецькій області

[email protected]

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ — це діяльність, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.
У Донецькій області громадське спостереження за парламентськими виборами забезпечує обласна організація «Комітету виборців України».