У неділю 30 листопада о 13:00 біля центрального входу до Київської міської державної адміністрації (вул. Хрещатик, 36) відбувся перформенс «Зіркова година кінотеатру «Жовтень». Незважаючи на непогоду, на акцію під стінами мерії зібралося близько ста людей, які висловили свій протест проти закриття кінотеатру "Жовтень".

Активістами була викладена "алея слави" із зірок, на яких присутні фарбою ставили відбитки своїх рук. Можливістю засвідчити свою позицію скористалося 40 людей - журналісти, учасники акції та перехожі. Наймолодшій активістці було не більше трьох років. Вона поставила свій відбиток одразу після бабусі, що ймовірно ще ходила до "Жовтня" від самого його відкриття. Навколо стояли учасники акції, що тримали транспаранти з написами "Кінофобії - ні!", "Жовтень жжот!" та за командою модератора підіймали таблички з відповідними до їх емоцій смайлами - дійство нагадувало процес зйомки німого кіно.

На акцію також були запрошені українські кінорежисери, актори, художники, скульптори та громадські діячі. На жаль, через несприятливу погоду не всі змогли приїхати, та все одно висловили свою підтримку: Олександр Даруга (режисер комедійного телесеріалу "Леся + Рома"), Ольга Равлюк (декан Інституту екранних мистецтв), Олександр Ігнатушин (кінорежисер), брати Капранови (письменники та видавці), Олексій Кужельний (театр "Сузір`я"), Віталій Малахов (театр "На Подолі"), сайт "Майдан" (активістська організація), DJ Толя, гурти "ТНМК", "Крихітка Цахес", "Hardtennis".

По закінченні акції треш-дует "HTPG" відіграв діджей сет прямо під стінами адміністрації мера - це теж є досить показовим фактом, бо таким чином андеграундна музика підтримала андеграундний кінотеатр.

Громадянська мережа ОПОРА та Ідейна агенція "Join", що є співорганізаторами дійства, зібрали більше 1000 підписів киян, які будуть передані до Київської міської ради в понеділок 1 грудня. Це надасть оргкомітету право вимагати прискорення процесу розгляду та винесення офіційного рішення про заборону продажу кінотеатру впродовж 45 днів після подання підписів.

Процедура продажу приміщення кінотеатру, що був заснованим ще в 1931 році, розпочалася у серпні цього року після публікації в газеті "Хрещатик" новини про підготовку в КМДА відповідних документів щодо 19 кінотеатрів столиці. "Жовтень" став одним з претендентів на ліквідацію. Але офіційних документів з цього приводу владою оприлюднено не було.

Оскільки кінотеатр займає унікальну нішу у київському кінопрокаті, бо показує фестивальні стрічки, та має свою віддану аудиторію, можливий продаж "Жовтня" набув значного розголосу серед громадськості. Невдовзі заступник міського голови В. Журавський заявив, що продажу не буде, але неодноразові спроби адміністрації кінотеатру та глядачів дізнатись про долю ініціативи місцевої влади щодо ліквідації закладу культури є безуспішними. Досі не опубліковано жодного документу, який би підтверджував, що "Жовтень" не готують для продажу. Аналогічно невідомо і коли це питання буде винесено для розгляду до Київської міської ради.

Ініціативна група не обмежується лице кінотеатром "Жовтень". Наприклад, 9 листопада 2007 року під тиском громадськості Київська міська рада була вимушена проголосувати проти приватизації книжкової крамниці "Знання" (вул. Хрещатик, 44) та залишити її у комунальній власності. Крамниця, як і кінотеатр "Жовтень", пережила Другу світову війну, і на 75 році свого життя потрапила під загрозу закриття через надто привабливе місце свого розташування.