На жаль, створення фонду є прикладом допущення органом місцевого самоврядування порушень чинного регуляторного законодавства України. Так, у рішенні міськради передбачено обов`язкову сплату коштів, що не узгоджується з нормативно-правовими актами України. І навіть не узгоджується з Конституцією, оскільки ст. 67 вказує, що «кожен зобов`язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом». А зазначене рішення міськради якраз зобов`язує населення сплачувати збори, порядок і розміри яких українським законодавством не встановлені.

Далі. Пункт 4.1.3 рішення передбачає формування дохідної частини фонду «іншими надходженнями, визначеними рішеннями міської ради». Таким чином міськрада встановила собі необмежені права щодо зобов`язань сплачувати кошти за невідомо які послуги міськради.

Пунктом 4.4 рішення міськрада, крім орендної плати за використання земельної ділянки й об`єктів комунального майна, передбачила ще й плату за право на одержання зазначених об`єктів в оренду, що не стикується з нормативно-правовими актами України.

Те саме можна сказати й про пункт 5.8, яким встановлено обов`язкову сплату на рахунок фонду коштів як плату за прийняття міськрадою рішень про зміну цільового призначення землі.

Подальша дія вказаного рішення Коломийської міськради, на наше переконання, недопустима. Тому міський голова Юрій Овчаренко вчинив би з юридичного погляду правильно, якби підготував проект рішення про скасування рішення від 13.10. 2006р., №264 і виніс його на розгляд наступної сесії міськради.