10 лютого Громадянська мережа ОПОРА скликає журналістів та громадських активістів до Києва на дводенний воркшоп. Будемо вчитись контролювати депутатів за допомогою онлайн-сервісу «Rada4you: вони голосують для тебе».

Відвідавши дводенний освітній захід, ви навчитеся:

  • ловити депутатів на слові (чи голосують за ті політики, які підтримують декларативно);
  • де брати інформацію про якість законопроектів;
  • як визначатися із важливими темами;
  • як можна практично застосувати інформацію про голосування депутатів;
  • які сервіси спрощують аналітичну роботу з даними про голосування депутатів
  • та багато іншого.

Претендентів на це навчання буде відібрано за результатами онлайн-реєстрації.  Для гостей з інших населених пунктів проїзд та поселення відшкодовується.

Важливо! Участь у тренінгу означає вашу згоду на проведення схожого заходу у своєму місті. Громадянська мережа ОПОРА надасть усі тренінгові матеріали, необхідні для цього.

Більш детальну інформацію з програмою воркшопу та списком спікерів можна буде отримати після заповнення онлайн-форми та остаточного відбору учасників організаторами.

Зазначений вище захід – це перший воркшоп із серії «20х20». Схожі заходи впродовж найближчих місяців відбудуться загалом у двох десятках українських міст.

Питання та пропозиції пишіть нам на мейл [email protected]

__________________

*Примітка. Кампанія «IT tools help to monitor elected officials/ІТ-інструменти допомагають моніторити народних обранців» втілюється Громадянською мережею ОПОРА у співпраці з Національним демократичним інститутом міжнародних відносин за фінансової підтримки Уряду Канади.

**Довідка. Портал-сервіс «Rada4you: вони голосують для тебе» був розроблений OpenAustralia Foundation, незалежною позапартійною неприбутковою організацією. Цей портал базується на ідеї та платформі австралійського проекту They Vote For You, який, у свою чергу, створений на основі британського сайту UK Public Whip site (започаткований Francis Irving та Julian Todd у 2003 році). Велика подяка National Democratic Institute (NDI), чиї пожертви зробили можливим розвиток української версії цього міжнародного проекту.

«Rada4you: вони голосують для тебе» був створений партнерами Громадської мережі ОПОРА Henare Degan, Matthew Landauer, Luke Bacon, Katherine Szuminska за координації та консультацій Mario Mitre та Jean-Noé Landry. Адаптація сайту до українського контексту та його переклад з англійської виконані Юрієм Лісовським, Оленою Рибій та Надією Вірною. Забезпечення функціонування, його наповнення та поновлення здійснюють Надія Вірна та Геннадій Кондратенко.