У Києві 2 грудня організатори Apps4Cities Challenge оголосили назви чотирьох команд-переможців та проекту, який отримав спецприз. Нагородження відбулося на Prize Gala, учасників вітали члени журі і спеціальні гості.

Сертифікати на 3000 $ отримали: «Навпростець» (DIRECTLY), «Відкрита школа», Allmuseums, «Єдина електронна система обліку споживання енергоресурсів».  Коротко про переможців:

  • «Навпростець» - мобільний додаток, що покаже найближчі туалети і прокладе найкоротший маршрут до них;
  • «Відкрита школа» - сервіс для моніторингу шкіл України на предмет заповненості класів, освітнього рівня, здобутків учнів та вчителів тощо;
  • Allmuseums - проект, що має на меті зібрати актуальну інформацію про усі музеї країни, зокрема - про дні безоплатного відвідування для різних категорій громадян;
  • Єдина електронна система обліку споживання енергоресурсів - онлайн-інструмент для вільного доступу до інформації, моніторингу та аналізу споживання енергоресурсів.

Партнер конкурсу, - академія ІТЕА, - окремо обдарувала спецпризом ще одного учасника – проект Good school. ITEA пропонує комплексну освітню програму за найрізноманітнішими напрямками у сфері ІТ.  Представниця ІТЕА Марина Людвиченко зазначила, що компанія вибирала освітній проект, оскільки сама займається навчанням.

  • Good school – додаток, що допоможе обрати найкращу школу, формуючи рейтинги на базі відкритих даних про освітній рівень, криміногенну ситуацію у районі розташування школи, кількість вчителів та учнів, профільованість, результати ЗНО, олімпіад.

Відкрила нагородження координаторка проекту «Дані міст/Apps4Cities» з Громадянської мережі ОПОРА. Вона розповіла, як конкурс розвивався, скількох талановитих людей зібрав разом та з якими труднощами довелося зіткнутися, зокрема – під час підготовки відкритих даних, які б могли використовувати конкурсанти.

Як членкиня журі привітала учасників голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська. Вона зазначила, що спочатку була здивована, якою популярністю користується додаток про громадські вбиральні. Але як цей, так усі проекти-переможці виконані цілком у дусі конкурсу – вони роблять життя міщан зручнішим.

Мілан Леліч, кореспондент журналу «Фокус», теж прийшов на нагородження. Він підбадьорив фіналістів та переможців словами про те, на скільки важливо вміти не тільки мріяти, але й іти до мети: «Ви ті люди, які не лише хочуть, але і знають як втілити у життя бажане», - зазначив він.

Також на Prize Gala був присутній Олександр Зачешигрива – член журі Конкурсу,  директор із розвитку бізнесу ІТ-компаній «De Novo» та координатор напрямку e-Government. У розмові з фіналістами він пояснив, яке значення мають відкриті дані для суспільства та як важливо, аби вони не консервувалися, а використовувались із користю.

Команда Apps4Cities Challenge щиро вітає усіх переможців та закликає готуватися до наступного етапу – інкубації сервісів й додатків. Цей процес розпочнеться вже найближчим часом.

Більше фото тут

_________

Довідка

Завершилося голосування за переможців конкурсу Apps4Cities Challenge. 2 грудня чотири команди з усіх фіналістів, що виконали правила конкурсу, отримали сертифікати на 3000 доларів США та шанс на інкубацію своїх проектів. Трьох переможців визначило журі, ще одного – вибрали люди шляхом онлайн-голосування.

Усі команди-учасники розробили свої продукти на базі відкритих даних – інформації, яку впродовж років діяльності зібрала про громадян влада різних рівнів і зараз зобов’язалася її оприлюднювати.

Інкубація сервісів для чотирьох переможців триватиме з 5 грудня 2016 року по 31 січня​ ​2017​ ​року.​

Долучайтесь​ ​до​ ​створення​ ​сервісів​ ​для​ ​свого​ ​міста!

Більше інформації про проект та конкурс Apps4Cities Challenge читайте на офіційному​ ​сайті​ ​та​ ​сторінках​ ​у​ ​соціальних​ ​мережах​ ​Facebook,​ ​та​ ​Twitter. За​ ​деталями​ ​щодо конкурсу ​​звертайтеся, будь ласка, на скриньку ​​[email protected].