У фойє Кінецьпільської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів складуються намети і агітаційна література Партії регіонів. Про це повідомив голова прес-служби кандидата Аркадія Корнацького Віталій Іванущик з посиланням на керівника виборчого штабу Олександра Шкітіна. Директор школи заперечує цей факт.

Як повідомили у прес-службі кандидата в народні депутати, кожного дня агітатори кандидата від влади приходять до школи і спочатку забирають агітаційну продукцію, а, поагітувавши, повертають назад у будівлю. Таким чином, приміщення школи використовується як звичайний склад, наполягають у прес-службі кандидата Аркадія Корнацького та підтверджують це відзнятим відео.

У телефонній розмові з представником Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області директор Конецпільскої школи Надія Кравцова заперечила факт зберігання агітаційної продукції у приміщеннях школи. «Це не так. Було непорозуміння. Ніякої агітації не проводиться, жодна агітація не зберігається», - сказала вона.

Нагадаємо, що Закон України «Про вибори народних депутатів України» містить у собі обмеження щодо використання приміщень. У відповідності до ч. 4 ст. 74 вищезгаданого Закону забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а згідно ч.21 ст.74 «кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи».

За коментарями звертайтесь:
Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53