Кандидата в депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по виборчому округу № 21 Ігоря Гузя переслідували невідомі чоловіки на авто. Останніх затримала міліція

Про це повідомляє прес-служба кандидата.

Увечері в неділю, 21 жовтня, кандидата у нардепи Ігоря Гузя переслідували невідомі чоловіки на білому авто марки ВАЗ. Гузь помітив його, коли повертався додому. За його словами він пригадав, що авто постійно перебувало поблизу нього упродовж усіх публічних заходів кандидата у Ковельському районі.

Щоб пересвідчитися, чи дійсно авто слідкує за ним, з дому він повернувся до своєї громадської приймальні і помітив, що авто розвернулося за ним. Тому він вирішив викликати правоохоронців, аби ті з’ясували, хто ці особи і чи немає в їхній автівці зброї. Проте міліціонери не взялися одразу витягувати чоловіків із авто.  На вимогу працівників міліції представитися, пасажири білого ВАЗу повідомили, що не мають документів, лише водій представив водійське посвідчення. На вимогу правоохоронців вийти із машини та оглянути автомобіль невідомі особи категорично відмовилися та зачинилися в автомобілі. Таким чином, вони пробули у автотранспорті всю ніч, адже їх оточили правоохоронці, представники партії «Батьківщина» та журналісти.

Лише вранці міліціонери здійснили обшук. На думку представників кандидата, він був поверхневим. Тоді ж чоловіків забрали у відділ міліції давати пояснення.

«Такі дії правоохоронців свідчать про одне – чоловіків відпустять та й по всьому. Про це, зокрема, свідчить цей «так званий» обшук та бездіяльність міліціонерів», - оцінив ситуацію кандидат у нардепи Ігор Гузь.

DSC_0027

DSC_0069
DSC_0077
DSC_0131
DSC_0138
DSC_0186
DSC_0204
Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
Детальніше:
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86

Довідково: 

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.