У Новобаварській районній у місті Харкові територіальній виборчій комісії зникла печатка. Інформацію про це ОПОРІ підтвердили в обласному управлінні поліції. Правоохоронці 2 листопада відкрили кримінальне провадження.

Варто відзначити, що Новобаварська районна у місті ТВК розташована у приміщенні КП “Харківводоканал”, який є режимним об’єктом, що охороняється. Вільного доступу до ТВК немає. 

Нагадаємо, що ОПОРА виявила сфальшовані протоколи підрахунку голосів  на дев’яти дільницях у Новобаварському районі міста Харкова, а також зафіксували факт фальсифікації протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675, яка розташована на пр. Лиманському 1 в Основ’янському районі міста Харкова. 

За цими фактами заява до поліції вже була подана і було зареєстроване кримінальне провадження.
Крім того, 2 листопада спостерігачі ОПОРИ у Харкові звернулися до міської ТВК зі скаргами на Новобаварську та Основ'янську територіальні виборчі комісії через розбіжності у протоколах.

Також ОПОРА виявила фальсифікації у 30-ти протоколах Холодногірської районної у місті Харкові ТВК. 

ОПОРА спостерігає за встановленням результатів виборів на всіх рівнях: дільничному та ТВК. У день голосування на виборах міського голови Харкова ОПОРА проводила паралельний підрахунок голосів. За його результатами Ігор Терехов отримав 50,06% голосів виборців (похибка 1,1%), Михайло Добкін — 28,21% (похибка 0,8%), Олександр Скорик — 5,6% (похибка 0,3%), Костянтин Немічев — 4,45% (похибка 0,3%), Аліна Мустафаєва — 3,37% (0,3%). Решта кандидатів отримали менше 3% голосів виборців. 

Зазначимо, що ввечері 1 листопада Харківська міська ТВК встановила результати голосування. За інформацією ТВК, за кандидата від місцевого осередка партії “Блок Кернеса — успішний Харків!” Ігоря Терехова проголосували 50,66% виборців (146 240 голосів). 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]