Більшість з 15 кандидатів, які балотуються у народні депутати по округу №184, не ведуть активну агітаційну кампанію. Лише 6 кандидатів ведуть кампанію, зокрема використовують зовнішню рекламу – Сергій Козир («Слуга народу»), Геннадій Лагута (Партія Ігоря Колихаєва «Нам тут жити»), Ігор Йосипенко («Європейська солідарність»), Катерина Одарченко («Національна платформа»), Ігор Токовенко («Народовладдя») та Максим Негров (Європейська партія України).

Білборди і банери

Кандидат від партії «Європейська солідарність» Ігор Йосипенко на усіх своїх бордах використовує слоган «Українці переможуть!». Кандидат розмістив на окрузі борди з двома варіантами дизайну. Перший: із зазначенням партії і написами «Українці переможуть!» та «Голосуй за своїх!» і другий – лише з «Українці переможуть!».

Борди Ігоря Йосипенка, судячи з вихідних даних, виготовило миколаївське ТОВ «Бюро інженерних технологій».

Голова Херсонської ОДА Сергій Козир, кандидат від партії «Слуга народу», теж використовує на бордах і банерах два варіанти дизайну. Один – з написом «В команді президента, в інтересах людей!» і другий – з лозунгом «Підтримай зміни!».

Щодо виготовлення зовнішньої реклами, Сергій Козир, судячи з вихідних даних на його рекламній продукції, скористався послугами підприємиці з Нової Каховки Олесі Хут. Вона відома у місті як виробник саме такої продукції.

Офіційно-діловий варіант напису сполучення ім’я та прізвища використовується й на бордах та в іншій агітації Геннадія Лагути – висуванця партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити», заступника голови Херсонської облради.

На агітаційних бордах Лагути використовується дуже простий слоган – «Наш вибір – Лагута Геннадій!» і зазначається, від якої партії балотується кандидат.

Надруковані борди Геннадія Лагути херсонським ТОВ «Еволюція», яке згідно з реєстрами належить родині відомого у Херсоні бізнесмена Івана Бебка. Він також є депутатом Херсонської міськради від партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити», а 10 жовтня обраний головою обласної організації партії УДАР.    

Катерина Одарченко, висуванка партії «Національна платформа», позиціонує себе борчинею із закриттям шкіл та лікарень, просить виборців підтримати відповідну ініціативу. Одарченко розміщує не тільки борди, а й інші носії реклами. І за допомогою цих носіїв намагається вести з виборцями роз’яснювальну роботу. Зокрема, повідомляє про закриття у майбутньому значної кількості лікарень на окрузі у рамках оптимізації.

Борди Катерини Одарченко виготовлені ФОП Іваном Костенюком – оператором рекламного ринку з Нової Каховки, який виконує замовлення на виготовлення політичної реклами.

Агітаційні борди кандидата від Європейської партії України Максима Негрова містять портрет кандидата, назву партії і слоган «Безпека та добробут для кожного!». Також на окрузі біли розміщені борди і банери з привітанням від Негрова з Днем вчителя.

Свої борди Негров замовляв теж у ФОП Олесі Хут.

Кандидат від партії «Народовладдя» Ігор Токовенко розміщував у Новій Каховці білборди ще до початку передвиборчої кампанії, на що ОПОРА звертала увагу поліції. На своїх бордах невідомого походження Токовенко обіцяє «Втілювати мрії мільйонів, а не мільярдерів».

Агітаційні автомобілі

Українське виборче законодавство містить обмеження лише на розміщення політичної реклами на/в громадському транспорті. Стосовно приватного транспорту такого обмеження немає, і претенденти на мандати часто цим користуються. Зокрема й в окрузі № 184.

Свою агітацію на автомобілях розмістили три кандидати: Сергій Козир, Геннадій Лагута та Ігор Йосипенко.

Інша агітація

Кандидати Ігор Токовенко, Сергій Козир і Геннадій Лагута також розміщують на території округу вуличні намети, де роздаються агітаційні матеріали. Щодо оформлення цих наметів, то здебільшого їх дизайн й змістове наповнення витримані у той же стилістиці, що й білборди та лайтбокси.

Агітаційні листівки розповсюджуються на окрузі лише від Катерини Одарченко. На цих листівках – слоган «Поки інші обіцяють, жінка діє!» і меседж про протистояння закриттю шкіл та лікарень.

Також анонси щодо заходів за участі Сергія Козиря розміщуються на стовпах, що порушує правила благоустрою. Раніше ОПОРА звернулась з цього приводу до поліції. Крім того, агітація на стовпах зафіксована на користь Ігоря Токовенка та Катерини Одарченко.