Херсонський окружний адміністративний суд закрив провадження в адміністративній справі за позовом кандидатки у народні депутати по округу №184 Ганни Живцової («Партія Антона Яценка») до кандидата у нардепи Геннадія Лагути («Партія Ігоря Колихаєва «Нам тут жити») щодо підкупу виборців. Причиною закриття провадження стала відмова від позову.

Про це йдеться в ухвалі суду за справою № 540/6262/21

Так, Ганна Живцова звернулася до суду з позовом, в якому вимагала визнати протиправними надання виборцям 2 жовтня у місті Берислав матеріальних цінностей у вигляді павербанку, телевізору, смарт-годинника, феєрверку, що супроводжувалося згадуванням кандидата Геннадія Лагути, назви партії «Нам тут жити» та її символіки. Крім того, позовом вимагалося встановити факт підкупу виборців 2 жовтня у місті Берислав.

18 жовтня суд відкрив провадження в адміністративній справі та призначив підготовче засідання. 19 жовтня від представниці позивачки надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. В той же день від кандидатки Ганни Живцової на електронну адресу суду надійшла заява про відмову від позову. Представниця позивачки підтвердила, що Ганна Живцова справді відмовилася від позову.

Дослідивши заяву позивачки, суд задовольнив її відмову та закрив провадження у справі.

Раніше Ганна Живцова звернулася зі скаргами до Центральної виборчої комісії щодо виготовлення і розповсюдження агітаційних матеріалів Геннадія Лагути без вихідних даних, а також щодо розміщення ним політичної реклами в одному блоці з комерційною та соціальною рекламою. ЦВК в обидвох випадках відмовила у задоволенні скарг, однак звернулася до Національної поліції для перевірки вказаної інформації.

Відзначимо, що 2 жовтня у місті Бериславі відбувся святковий концерт, який називався “Свято осені”. Його анонсували у соцмережах як захід, на який запрошують Партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” та Геннадій Лагута. 

Під час заходу на сцені виступив Геннадій Лагута, а сама сцена мала банер із зображенням кандидата та символіки партії. 

Під час концерту спостерігачі ОПОРИ зафіксували розіграш гаджетів серед присутніх на концерті. 

Зазначимо, що подібний розіграш 24 вересня пройшов і в смт Нововоронцовка.