На сесії Новокаховської міської ради  муніципальна охорона виштовхала з сесійної зали кандидата у народні депутати Ігоря Токовенка та його соратників, які прийшли до сесійної зали протестувати проти забудови парку Нової Каховки. Поліція відкрила провадження за заявою керівника муніципальної охорони.

Так, раніше на своїй сторінці у Facebook Токовенко закликав прийти на сесію щодо зміни цільового призначення ділянки парку біля пляжу «Дружба». У день проведення сесії кандидат разом з кількома прихильниками прийшов з плакатами до сесійної зали. Вони скандували «Ганьба», а від депутатів їх перекривав кордон представників муніципальної охорони. В якийсь момент вони підійшли до протестуючих та, застосувавши до них силу, виштовхали їх із зали засідань. Зокрема представники охорони побили кількох учасників інциденту з боку кандидатів.

Оскільки окремим учасникам інциденту завдано шкоди здоров'ю, на місце викликали швидку медичну допомогу.

Ігор Токовенко у коментарі ОПОРИ зазначив:

«Ми з командою Народовладдя та активними громадянами прийшли вимагати зняття з порядку денного сесії питання про зміну цільового призначення земельної ділянки у парковій зоні, де забудовник Сєров хоче звести 9-поверхівку. У відповідь на законні вимоги громади міська влада викликала поліцію та муніципальну охорону, які спільно напали на нас, нанесли протестувальникам тілесні ушкодження, зламали мегафон, порвали плакати та вивели із сесійного залу, щоб депутатам, які працюють на забудовника, не перешкоджали приймати незаконні рішення про забудову паркової зони в історичній частині міста».

У поліції повідомили, що до них звернувся керівник комунального підприємства "Муніципальна охорона" з м. Нова Каховка про вчинення хуліганських дій.

«На місці події поліцейські встановили, що після початку планового засідання Новокаховської міськради в сесійну залу зайшов громадянин з групою інших невідомих чоловіків. Очільник групи почав в гучномовець викрикувати ганебні гасла та іншим чином перешкоджати роботі присутніх на сесії. Керівник комунального підприємства «Муніципальна варта», в функції якого входить й охорона громадського порядку в будівлі міськради, намагався вивести з зали правопорушника. Однак, останній вдарив директора КП в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження. Після цього група невідомих громадян покинула адмінбудівлю в невідомому напрямку», - зазначається на сайті поліції.

Поліція кваліфікувала подію за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», а саме грубе порушення громадського порядку, пов'язане з опором представникові влади або представникові громадськості, який виконує обов'язки з охорони громадського порядку, чи іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Проводяться необхідні слідчі дії.