Минулого тижня на вулиці Коперника за заздалегідь визначеним списком адрес ходили  люди від кандидата в народні депутати у 223 виборчому окрузі Віктора Пилипишина і розносили пакети

Чашка, листівка, газета і дві упаковки чаю – такий вміст агітаційних наборів Віктора Пилипишина. На всіх цих речах була зображена впізнавана символіка кандидата.

Такий випадок можна трактувати неоднозначно: як непрямий підкуп виборців або як виняток із частини 13 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів». Усе залежить від вартості агітаційних товарів. Згадана норма закону містить застереження про те, що не вважається підкупом виборців надання тих послуг, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати.

Оскільки відповідно до Закону України «Про державний бюджет України» станом на вересень мінімальна заробітна плата становить 1 102 гривні, допустима вартість агітаційних товарів повинна становити не більше 33 гривень і 6 копійок.

Пакети від Пилипишина