На перше засідання 13 вересня окружна виборча комісія округу №184 зібралась у неповному складі – лише 12 з 18 членів комісії. Попри це кворум на засіданні був дотриманий,  члени ОВК прийняли присягу. Крім того, комісія змінила місце розташування. 

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, перше засідання пропустили члени комісії від партій «Сила права», «Факел», «Соціальна справедливість», Аграрної партії, Партії Зелених України та «Партії Шарія». З ними так і не вдалось сконтактувати.

Крім того, ОВК змінила своє місце розташування. Замість вказаної на сайті ЦВК адреси пр-т Дніпровський, 166, (будинок культури ПрАТ «Таврія») ОВК розмістилась у Палаці Культури (проспект Дніпровський, 30).

Як зазначив голова ОВК Віктор Борідко, хоч перше приміщення було гарним і просторим, територіально воно незручне і не зовсім безпечне.

«Це найголовніше, що нас змусило звернутись до Володимира Івановича, до мера міста, щоб нам дали приміщення ближче у місті. Він дав вказівку управлінню культури, щоб дати нам це приміщення», - сказав голова комісії.

Втім, як відмічають спостерігачі, у приміщенні досить слабкий мобільний зв’язок, через що трансляція засідання на сторінці ОПОРА.Херсон постійно переривалась.

На засіданні всі присутні члени ОВК прийняли присягу та розглянули питання графіку роботи та роботи членів комісії, які працюватимуть на платній основі.

Відповідно до частини 1 статті 27 Закону України «Про вибори народних депутатів України» окружна виборча комісія утворюється Центральною виборчою комісією не пізніш як за шістдесят два дні до дня голосування у складі голови, заступника голови, секретаря та інших членів комісії у кількості не менше дванадцяти і не більше вісімнадцяти осіб, а згідно з частиною 1 статті 31 цього ж Закону повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її мінімального складу, визначеного частиною першою статті 27 цього Закону, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на третій день після дня прийняття рішення про її утворення. 

Засідання комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії (ч. 5 ст. 33 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).