Потенційні кандидати у народні депутати в округах 184 (Херсонська область) та 197 (Черкаська область), а також у міські голови Харкова, які так чи інакше заявили про свою участь у виборах 31 жовтня, відзвітували про свою участь у привітаннях до Дня захисту дітей.

Спостерігачі ОПОРИ зібрали інформацію про активність потенційних кандидатів до Дня захисту дітей.  

Округ №184

Найактивнішим серед потенційних кандидатів на Херсонщині є голова політичної партії Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» Геннадій Лагута. Його кандидатуру партія підтримала у березні 2021 року.

На сторінці благодійного фонду Ігоря Колихаєва «Нам тут жити» розміщено кілька дописів про активність фонду та Геннадія Лагути:

  • у селі Старосілля відбулось дитяче свято за участі аніматорів. У приміщенні організатори розмістили кілька локацій різної тематики, де діти брали участь у конкурсах, естафетах, тощо
  • Кочубеївському дитячому садку «Малятко» вручили пральну машинку
  • у селі Милове Бериславського району відбувся святковий захід для дітей громади. Місцеві жителі дякували фонду Колихаєва та Лагуті
  • у смт Велика Олександрівка відбулись святкування з аніматорами та конкурсами. Батьки дякували фонду і Лагуті
  • Центр дитячої та юнацької творчості Високопільського району отримав ноутбук. Вихователі, згідно з дописом, дякують фонду Колихаєва та Лагуті

Округ №197

Потенційний кандидат в депутати та чинний депутат обласної ради від партії «За майбутнє» Євгеній Курбет ще напередодні свята в рамках виконання своєї програми з підтримки багатодітних родин відвідав сім’ї у Золотоноші та Черкасах і передав їм подарунки – потрібні у побуті речі та солодощі для дітей, про що прозвітував на своїй сторінці. 1 червня у честь свята захисту дітей опублікував фото зі своїми дітьми та висловив переконання, що всі діти України мають бути щасливими та успішними, зростати у сім’ях, у любові та злагоді.

«Саме тому мої соціальні ініціативи орієнтовані на підтримку дітей та багатодітних родин», – йдеться у дописі.

Євгеній Курбет заявляв про намір балотуватись на виборах народного депутата на окрузі №197.

Потенційний кандидат від «Європейської Солідарності» депутат обласної ради Роман Сущенко на своїй сторінці у Facebook привітав зі святом батьків, нагадавши про заснування Дня захисту дітей і прийняття ряду конвенцій та декларацій про права дитини. Також він прозвітував на сторінці про те, що спільно з Черкаським міським зоопарком, Черкаським ляльковим театром, заступницею мера міста Черкас Мариною Гаркавою та депутаткою Черкаської районної ради Людмилою Дорошко організував свято дітям-сиротам, дітям і мамам багатодітних сімей та дітям-інвалідам Русько-Полянської, Степанківської, Мошненської, Леськівської та Червонослобідської ОТГ (які входять до 197 ОВО). Окрім того, Сущенко відвідав комунальний заклад «Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра»  та привітав його вихованців з святом, а згодом також взяв участь у заходах з випробування дітьми спеціальної техніки правоохоронців, гвардійців та рятувальників у Долині Троянд у Черкасах.

Раніше лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко повідомляв про рішення політичної сили висунути Романа Сущенка кандидатом в народні депутати, щойно будуть оголошені довибори на Черкащині.

Лідер партії «Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко з нагоди Дня захисту дітей провів зустріч з бібліотекарками Оболонського району міста Києва та подарував їм видані за сприяння його громадського руху книги та інші матеріали, про що написав у Facebook.

Про рішення Томенка балотуватись у народні депутати повідомляв сайт партії.

Нардеп попереднього скликання від 197-го округу Владислав Голуб постом у Facebook привітав усіх дітей, а дорослим нагадав, що «що їх майбутнє залежить від нас, але так само і наше майбутнє залежить від них». Він поки що публічно не заявляв про намір брати участь у проміжних виборах.

м. Харків

У Харкові 30 травня нардеп попереднього скликання Михайло Добкін та його громадська організація «Наш дом Харьков» провели свято до Дня захисту дітей, про що повідомили місцеві ЗМІ та сам Добкін у соцмережах. Повідомляється, що дітей розважали на 5 локаціях міста концертами, анімацією, конкурсами, мильними бульбашками.

Під час заходу дітям роздавали кульки з написом «Время Добкина».

Виконуючий обов’язки міського голови Харкова, секретар міської ради Ігор Терехов також взяв участь у кількох заходах для дітей, про що повідомляє сайт Харківської міської ради. Наприклад, 30 травня, за участі Терехова відбулись святкові заходи в Центральному парку культури і відпочинку імені Горького і міському саду імені Шевченка.

Відкриття реконструйованого стадіону відбулося сьогодні, 1 червня, в Харківській загальноосвітній школі-інтернаті №14, де навчаються діти з малозабезпечених сімей.

1 червня відбувся захід у Міському палаці дитячо-юнацької творчості для дітей пільгових категорій з Московського району. На фото, опублікованому міською радою, видно кульки з написом «Ігор Терехов» та логотипом схожим на логотип партії «Успішний Харків».

Загалом більшість запланованих заходів у Харкові до Дня захисту дітей не відбулись, однак святкування анонсується до 7 червня.

Нагадаємо, що проміжні вибори народних депутатів на округах 184 та 197, а також позачергові вибори Харківського міського голови відбудуться 31 жовтня 2021 року. Проміжні вибори в округах призначені у зв'язку з достроковим припиненням повноважень народних депутатів Ігоря Колихаєва й Олександра Скічка. Колихаєва обрано міським головою Херсона на місцевих виборах у 2020 році, а Скічка призначено головою Черкаської обласної державної адміністрації.

Позачергові вибори у Харкові призначені у зв'язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса.