Три з половиною тисячі пар окулярів закуплено штабом кандидата Василя Шпака (чинний народний депутат України, Народна Партія) для розподілу між виборцями на окрузі №191 з центром у Старокостянтинові. Наразі їх активно роздають під час зустрічей із кандидатом. На одній із них побував спостерігач Громадянської мережі ОПОРА

На зустріч із кандидатом у будинок культури в селі Паплинці Старосинявського району прибуло близько півсотні селян – у більшості літні люди, які мають проблеми із зором. На зустріч людей було скликано запрошеннями, у яких від руки дописано: «роздаватимуться окуляри». Того ж дня, у неділю, 9 вересня, зустрічі з роздачею окулярів відбулися в селах Гречана й Адампіль у Старокостянтинівському районі. 

Okyl

Як розповів довірена особа кандидата Володимир Цимбалістий, потребу в окулярах вивчав лікар-офтальмолог, провівши діагностику поміж жителями сіл переважно Старосинявського й Старокостянтинівського районів. Відповідно закуплено 3,5 тисячі окулярів на 2,5, 3,5 і 4,5 діоптрій. І хоча оптика розповсюджується за списками, кому які потрібні, розподіл нерідко викликає ажіотаж. Втім, є інформація, що подекуди люди відмовляються приймати такий подарунок, вбачаючи за вчинком благодійника його бажання, аби люди бачили світ його очима. Щоправда, про цю прикмету говорять у штабах конкурентів Василя Шпака. 

Pidkyp

hfjhjn

Звітуючи перед виборцями про свою дев’ятирічну роботу в парламенті, Василь Шпак наводить десятки законопроектів, які подавав з метою поліпшення соціальної сфери сіл і умов діяльності сільськогосподарських товаровиробників. Переконливо говорить про свою спроможність вирішувати теперішні проблеми селян. «Не просіть лише зараз у мене грошей, бо іде виборча кампанія, і всяке виділення коштів з мого боку законом трактуватиметься як підкуп виборців, - зауважує Василь Федорович Шпак. – Не продавайтеся за макарони, які роздає кандидат від комуністів, не спокушайтеся футболками й кружками із символікою іншого мого опонента. Бо Верховній Раді потрібні професіонали, які б створювали закони для вирішення ваших проблем». 

ppplo

Таким професіоналом депутат і кандидат у депутати вважає себе. Вторить йому, наприклад, і паплинецький сільський голова Юрій Скакун: «Ми дякуємо Василеві Федоровичу за допомогу нашій школі. Завдяки йому, в ній збудовано внутрішні туалети, закуплено навчальне обладнання, організовано літній відпочинок для дітей». А помічник кандидата нагадав, що Василь Шпак потурбувався про те, щоб на літній період від нещасних випадків було застраховано дві з половиною тисячі дітей.