Про це на прес-конференції заявив кандидат від партії «УДАР Віталія Кличка» по 82-му округу Вадим Кривохатько.  За його словами, днями завідуючу Вільнянським районним відділом освіти Аліну Супруненко та заступницю голови районної державної адміністрації Тетяну Дончик звільнили з роботи саме через відгуки про нього. На  розширеній нараді щодо підготовки району до нового навчального року, чиновниці говорили про благодійників, які допомагають школам. Серед них вони згадали кандидата від партії «УДАР Віталія Кличка» Вадима Кривохатька, який регулярно допомагає школам району.

Вадим Кривохатько. Фото прес-служби партії «УДАР Віталія Кличка»

За словами самого Кривохатька, владі не сподобалась навіть одна констатація факту його допомоги. «Буквально наступного дня голова голова Вільнянської райдержадміністрації Володимир Черленюх наполіг, щоб жінки самі написали заяви на звільнення за власним бажанням», - сказав Вадим Вікторович.

Сама ж Тетяна Дончик не вважає себе винною: «Я називала багато прізвищ, серед яких були й прізвища благодійників з ПР, які регулярно допомагають. Я б іще раз сказала прізвище Кривохатько, бо ця людина дійсно багато чого робить для району. Не розумію,  навіщо через таке звільняти людей. Я багато років добросовісно виконувала обов’язки заступниці, бувало, що працювала за трьох, і тому не вважаю, що я заслужила таке ставлення з боку керівництва».

Як вже писала ОПОРА,  Кривохатьку нелегко буде боротись на цьому окрузі, незважаючи на його популярність у районі. Його серйозним опонентом стане кандидат в народні депутати від ПР, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Запорізькій області
066 740 42 36
 
Катерина Коротченко,
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА
Запорізьке представництво
050 5006577
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.