Завтра, 4 червня, народні депутати розглядатимуть проєкт змін до Виборчого кодексу. Низка із пропонованих правок може негативно вплинути на дотримання державою стандартів виборчого процесу – вважають експерти ОПОРИ.

Чергові місцеві вибори в Україні відбудуться восени. Про це говорить Конституція і такою ж є політична воля керівництва держави. Об’єктивно, що значний вплив на їх організацію і проведення матиме пандемія коронавірусу. Ймовірно, що вибори відбудуться на новій територіальній основі (завершення реформи децентралізації). Однак наразі ще остаточно невідомо, за якими ж правилами.

Прийнятий у грудні 2019 року Виборчий кодекс, який замінив Закон «Про місцеві вибори», цими виборами має пройти «бойове хрещення». Однак частина положень, відповідно до яких будуть організовуватися вибори, зміниться. Робота над удосконаленням Виборчого кодексу продовжувалася в Комітеті Верховної Ради України з питань державної влади, регіонального розвитку, місцевого самоврядування і містобудування, який рекомендував парламенту підтримати законопроєкт. У цей четвер, 4 червня, законопроєкт №3485 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» розглядатиметься в сесійній залі. Громадянська мережа ОПОРА – одна з організацій, яка провела детальний аналіз пропонованих змін та підготувала пропозиції парламенту. Представники організації відвідували всі зустрічі робочої групи з розробки правок до Виборчого кодексу, і частина рекомендацій ОПОРИ врахована у законопроєкті, що виноситься на розгляд депутатами цього тижня. Між першим та другим читанням ми теж проаналізуємо внесені зміни і обговоримо, які з них потребують покращення.

Більшість змін до Виборчого кодексу спрямовується на вдосконалення документа, виправлення неточностей та усунення правових колізій. На думку ОПОРИ, саме попередні зміни у книзі Кодексу про місцеві вибори є найбільш дискусійними. Окрім того, відсутність чітко визначених правил дещо дезорієнтує потенційних учасників змагань, котрі уже розгорнули неофіційні кампанії.  Які ж саме положення викликали найбільше занепокоєння експертів? Яким Виборчий кодекс у частині місцевих виборів бачить ОПОРА? Наразі обговорюємо зміни, які пропонувалися попередньо. 

Зміна виборчої системи (зниження партійного порогу)

  • Пропонується знизити поріг для проведення виборів за партійними списками (пропорційна система) в населених пунктах із кількістю виборців 15 тис. і більше. На сьогодні таке голосування може проводитися в містах, де проживає більше 90 тис. осіб.

Така норма не відповідає демократичним стандартам виборів, адже обмежує права осіб, які могли б балотуватися шляхом самовисування. А також суперечить положенням Копенгагенському документа ОБСЄ, де держави закликаються забезпечувати можливість самовисування кандидатів на всіх місцевих виборах. На думку ОПОРИ, така можливість могла бути забезпечена, зокрема, шляхом самовисування списків незалежних кандидатів. Однак це питання вимагає експертного обговорення, тому ОПОРА пропонувала перенести його на наступний етап виборчої реформи.

Запровадження грошової застави для всіх та її розмір

  • У проєкті змін до Виборчого кодексу для міст, у яких застосовується пропорційна виборча система, грошова застава зменшена лише в чотири рази (один розміри заробітної плати на 10 тис. виборців).

На думку ОПОРИ, такого зменшення недостатньо, застава залишається надмірною. Наприклад, у великих містах розмір грошової застави обмежуватиме можливість місцевих партійних організацій висувати кандидатів через відсутність коштів.  

  • Перерахування неналежно внесеної грошової застави кандидата чи партії до бюджету. 

Якщо людина провела операцію переказу коштів з помилкою, то вже не зможе їх повернути. Аналогічно і в разі порушення строків внесення грошової застави або неповної суми. Тому «покараними» можуть стати не лише порушники процедури. На переконання ОПОРИ, ця новація потребує суттєвої деталізації.

Вплив депутатських груп на формування виборчих комісій

  • Право подавати обов’язкові для врахування кандидатури до складу ТВК, ДВК отримують місцеві організації партій, які уклали угоду про співпрацю з депутатською групою у Верховній Раді.

На думку ОПОРИ, ця пропозиція порушує стандарти утворення виборчих комісій і загрожує поширенням недобросовісних політичних технологій та політичної корупції. Адже по суті місця у виборчих комісіях отримують висуванці парламентських партій, що обмежує права позапарламентських партій у процесі формування комісій. Окрім того, депутатські групи здебільшого нестабільні та ідеологічно несформовані. Під питанням також і легальність такої угоди.

Послаблення внутрішньопартійної демократії і зростання ролі обласних партійних організацій

  • Пропонується наділити обласні організації правом висувати кандидатів на місцевих виборах у містах. 
  • Обласні організації політичних партій можуть отримати право подавати кандидатури до складу ТВК і ДВК замість міських та районних організацій, якщо останні відсутні у структурі партії.

Фактично такі ініціативи призведуть до того, що окремі партії не будуть розгортати осередків на місцевому рівні, а вестимуть кампанію через обласну організацію. Очевидно, що така ситуація не сприятиме розвитку партійної системи та розбудові партійної інфраструктури.

Однак правила, за якими відбуватимуться вибори восени, визначаються не лише в частині Виборчого кодексу про місцеві вибори, а і його загальними положеннями. Тому не менш важливим завданням є їх вдосконалення. ОПОРА вважає, що доцільно допрацювати положення про строки оскарження рішень, дій, бездіяльності виборчих комісій; підстави для відмови в реєстрації кандидатів;  вдосконалення процесу формування та діяльності виборчих комісій; стандарти доступу громадян до інформації про вибори, зокрема у форматі відкритих виборчих даних; стандарти фінансової прозорості виборчих кампаній; проведення пілотних експериментів із застосуванням нових технологій.

Детальніше про це можна прочитати в нашому аналізі проєкту змін до Виборчого кодексу тут.