Останнім часом низка харківських місць відпочинку перетворилися на місця зосередження ремонтної техніки та будівельників. Ще у червні імовірні кандидати-мажоритарники від Партії регіонів Ірина Бережна та Валерій Писаренко анонсували численні комунальні покращення для своїх майбутніх виборців. Одночасно на офіційному сайті Харківської міської ради, міського голови та виконавчого комітету з’явилася інформація про початок реконструкції деяких з них, зокрема Манжосового яру та скверу по вулиці 23 серпня.news_21.07_Kharkivska_obl._pisarenko_sadok

20 липня активісти Громадянської мережі ОПОРА побували на них.

На підході до джерела Манжосового яру височіє щит зі словами вибачення про тимчасові незручності, пов’язані з проведенням ремонтних робіт. В кінці підпис – Харківський міський голова Геннадій Кернес та Народний депутат України Ірина Бережна. Та про Ірину Бережну тут і не забудеш, бо всі будівельники, як один, одягнені у фірмові футболки від «Бережної».

На футболках білого кольору чітко розрізнюються слова російською «Ирина Бережная» та «Вместе победим!».

За офіційною інформацією, Манжосов яр включений до переліку об’єктів капітального ремонту за ініціативи жителів Київського району Харкова і його реконструкція ведеться за рахунок коштів міського бюджету.

Виходить проста схема, де перший «патрон» виділяє кошти з міського бюджету, а другий – забезпечує робітників «уніформою».

Аналогічну схему застосовує й колега Ірини Бережної по партії. В Дзержинському районі Харкова під патронатом міського голови Геннадія Кернеса та Валерія Писаренка проводять реконструкцію скверу по вулиці 23 серпня та відбудовують дитячий садок «Сніжинка». Валерій Писаренко як кандидат від одномандатного виборчого округу №168, в межі якого входять ці об’єкти, також не обділив будівельників, забезпечивши їх футболками від «Писаренка».

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.