Наприкінці червня в Криму почалась видача «Соціальних карток кримчанина» з ініціативи Голова Партії регіонів в АРК, Голови Ради міністрів АРК Анатолія Могильова. У рамках програми пільгові категорії кримчан будуть отримувати знижку до 7-ми відсотків на товари, продукти харчування, послуги та медпрепарати. Володарями таких карт стануть більше 500 000 мешканців Криму, а на реалізацію програми з бюджету півострову виділено 750 000 гривень. Для отримання соціальної картки, громадяни пільгових категорій повинні написати заяву в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем проживання.

Місця видачі «Соціальних карток кримчанина» організовані в ЖЕКах, школах, Будинках культури і приміщеннях квартирних комітетів. Зараз практично на кожному під'їзді в Криму розклеєні оголошення із зазначенням адреси видачі карт. Волонтери Партії регіонів також беруть участь в поквартирних обходах та інформують мешканців про цей проект.

За десять днів з початку видачі соціальних карт їхніми одержувачами стали 32310 громадян пільгових категорій. Карти видаються в Сімферополі, Джанкої, Джанкойському, Красногвардійському, Ялті, Алушті та Ленінському районах і в Керчі. Найбільше соцкарт видано в Київському районі Сімферополя - 8674. Затверджено 9 категорій громадян-учасників проекту. Але в кожному районі півострова своя специфіка і побажання по включенні категорій громадян у списки для отримання карток. Як стало відомо громадським спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА», органи місцевого самоврядування в кожному районі Криму самостійно вирішують, яку додаткову категорію включити в даний проект.

За коментарями звертайтесь:
Максим Міхальков,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА в АР Крим
066 269 83 65

Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічний перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотерміновго спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.