Проведений Громадянською мережею ОПОРА аналіз показує, що Сумська міська рада в умовах воєнного стану функціонувала відносно ефективно. Станом на кінець червня 2022 року було проведено 4 засідання, виділено фінансування на оборонні потреби з міського бюджету та вирішено поточні господарські проблеми міста. У міській раді розформували фракцію «ОПЗЖ» та звільнили двох членів виконкому — представників цієї партії. Однак наразі перед міською владою постала низка викликів, подолання яких потребуватиме значних ресурсів.

У результаті місцевих виборів 2020 року у міській раді обласного центру сформували 5 фракцій. Традиційно для Сум найбільшу кількість мандатів отримали представники партії «Батьківщина» — 13 місць. Однакову кількість мандатів (по 9) здобули у Сумській міській раді «Європейська солідарність» та «Опозиційна платформа — За життя». Також до складу Сумської міської ради увійшли 8 представників «Слуги народу» та 3 представники партії «Сила і честь». Міським головою третій строк поспіль обрали представника партії «Батьківщина» Олександр Лисенко.

Засідання міської ради

З моменту початку повномасштабного вторгнення міська рада збиралася на засідання 4 рази. Перше із таких засідань відбулося 5 березня 2022 року, коли область уже перебувала під частковою окупацією. На засіданні, відповідно до оприлюдненого протоколу, були присутні 34 із 42 депутатів та міський голова. На порядок денний було винесено єдине питання — про звернення Сумської міської ради на підтримку прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Відповідне рішення ухвалили одноголосно.

Наступне засідання, яке відбулось 11 березня 2022 року, теж передбачало ухвалення одного рішення — внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 січня 2022 року № 2704-МР «Про бюджет Сумської міської територіальної громади на 2022 рік» (зі змінами)». Під час голосування один депутат утримався, решта підтримали запропоноване рішення. Коментуючи внесення змін до бюджету міста, міський голова Олександр Лисенко зауважив, що йдеться передусім про підтримання функціонування громади — забезпечення ліками й продуктами харчування, усунення наслідків війни, закупівлю палива та будівельних матеріалів. Загалом цим рішенням було перерозподілили 50 млн грн.

На засіданні міської ради від 13 квітня 2022 року основними були кадрові питання. Зокрема, депутати мали визначитись із реакцією на петицію про звільнення окремих членів виконавчого комітету міської ради. У результаті вони вирішили підтримати позицію, заявлену в петиції, і звільнити двох представників партії «Опозиційна платформа — За життя» у виконкомі. Відповідно, надалі було сформовано новий склад виконкому. Про це міський голова повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі.

Нарешті, ще одне засідання Сумської міської ради відбулося 14 червня 2022 року. Наразі оприлюднено лише технічний протокол цього засідання, в ході якого переважно обговорювали питання землеустрою, управління комунальним майном та розглядали депутатські запити щодо облаштування підвальних приміщень та встановлення систем оповіщення населення.

Збитки та міський бюджет

Видається, що з моменту деокупації області Сумська міська рада працює в режимі, близькому до штатного. На порталі міськради з кінця січня 2022 року не публікували інформації про нові вакансії, що свідчить: кадровий склад працівників було переважно збережено.

Натомість питання наповнення бюджету стали доволі болючими. За повідомленнями міського голови Сум Олександра Лисенка, протягом березня 2022 року Суми залишили близько 70 тисяч мешканців. Цей факт, а також зупинка роботи певних підприємств, ушкодження інфраструктури міста та потреба фінансувати гуманітарні та військові напрямки негативно вплинули на наповнення бюджету.

Загальний обсяг збитків, завданих регіону, очільник ОВА Дмитро Живицький оцінює приблизно в 20 мільярдів гривень, проте скільки з них стосуються безпосередньо обласного центру — невідомо. Міський голова Сум Олександр Лисенко заявляє про пошкодження десятків житлових будників, котельні, електричної підстанції, складів виробничого підприємства (виробник лакофарбових матеріалів «Полісан»), корпусів навчальних закладів (Сумський державний університет), будівель агрофірми, дитячого оздоровчого табору тощо. У місті створили робочу комісію, завдання якої — опис та оцінка шкоди, завданої власникам об’єктів нерухомого майна внаслідок збройної агресії російської федерації на території Сумської міської ради, проте про узагальнені результати діяльності такої комісії поки не повідомляли.

Із моменту початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну до бюджету Сумської міської ради 5 разів вносились зміни. Зокрема, рішенням від 29 квітня 2022 року кошти було перерозподілено на потреби фінансової допомоги добровольчим формуванням територіальної громади, на допомогу родинам, які постраждали від агресії російської федерації та для фінансової підтримки комунальних підприємств критичної інфраструктури. 11 травня 2022 року виконком виділив 8 мільйонів гривень на поточний ремонт доріг. Рішенням від 27 травня 2022 року виділено кошти на фінансову допомогу членам добровольчих формувань та безкоштовний проїзд у комунальному транспорті для військових. Нарешті, 10 червня 2022 року очільник міста повідомив про виділення додаткових коштів на фінансування добровольчих формувань.

Загалом протягом дії режиму воєнного стану з міського бюджету для сприяння територіальній обороні виділили кошти на загальну суму 8,2 млн грн, а на фінансування та матеріально-технічне забезпечення заходів національного спротиву  — 59,3 млн грн.

Партійне представництво

Станом на 24 лютого 2022 року в Сумській міській раді існувала фракція партії «Опозиційна платформа — За життя», яка налічувала 9 осіб. На засіданні міської ради 13 квітня 2022 року повідомили про припинення однойменної депутатської фракції та створення депутатської групи «Платформа за життя та мир». До складу цієї групи увійшли 8 депутатів, які до цього перебували в «ОПЗЖ», і ще один депутат став позафракційним. Склад інших фракцій у Сумській міській раді протягом дії воєнного стану не змінювався.

Також на виконання електронної петиції звільнили двох членів міськвиконкому, які належали до партії «Опозиційна платформа — За життя».

Ключові виклики та відповіді міської влади на них

Сумська міська рада в умовах воєнного стану зіткнулася з низкою проблем. По-перше, наразі існують постійні ризики ушкодження інфраструктури та повторного вторгнення, адже обласний центр перебуває за 40 кілометрів від кордону з рф. У таких умовах падає інвестиційна і туристична привабливість міста. По-друге, значна кількість мешканців міста залишила його з початком бойових дій і наразі не поспішає повертатися через ризики обстрілів. По-третє, було знищено кілька важливих об’єктів інфраструктури — наприклад, підстанцію АТ «Сумиобленерго» та котельню північного промвузла, які забезпечували, відповідно, розподіл електроенергії для Сумської, Полтавської та Чернігівської областей та опалення для частини міста. По-четверте, залишається складною гуманітарна ситуація для містян, які втратили джерела для існування. І, власне, все ще існують проблеми налагодження життя міста в умовах дефіциту пального, деяких комплектуючих тощо. Варто зауважити, що багато викликів, які постали перед міською владою, мають «відкладений» ефект і повністю проявляться, наприклад, наприкінці року або з початком опалювального сезону.

Загалом міський голова комунікує виклики, які постають перед громадою, за допомогою своїх соціальних мереж. Зокрема, він повідомляє про ремонтні роботи на об’єктах інфраструктури, виділення коштів із міського бюджету для фінансової допомоги членам добровольчих формувань та укріплення оборони міста, анонсує розподіл гуманітарної допомоги для малозабезпечених верств населення, говорить про необхідність зміни графіків руху громадського транспорту тощо.

Переважно міська влада зосереджується на розв'язанні господарських проблем функціонування міста, проте наприкінці червня також вдалась до заходів з підвищення обороноздатності. Зокрема, у місті встановлені фортифікаційні споруди (габіони), що спричинило певне напруження серед містян. Також очільники міста долучаються до залучення та розподілу гуманітарної допомоги (великою мірою цьому сприяє також БФ «Перший сумський гуманітарний штаб»), беруть участь в урочистих заходах та висловлюють співчуття родичам загиблих містян-військовослужбовців.

Публічних конфліктів між міською владою та ОВА не спостерігається. Остання переважно зосереджується на відновленні населених пунктів регіону, які найбільше постраждали від російського вторгнення, — Лебедина, Охтирки, Тростянця — та відбудові інфраструктурних об’єктів обласного чи державного значення (наприклад, знищених автомобільних мостів через річки Сейм та Псел). На початку березня 2022 року і очільника Сумської ОВА, і міського голову відзначили державними нагородами (Орденом Богдана Хмельницького третього ступеня та Орденом «За мужність» відповідно).

В умовах воєнного стану Сумська міська рада функціонувала порівняно ефективно, реагуючи на проблеми, які перед нею постали. У місті були певні перебої з постачанням продовольства, товарів першої необхідності та пального. Комунальні послуги переважно надавали у звичайному режимі, громадський транспорт змінив графіки, але функціонував. Міська влада розподіляє гуманітарну допомогу та виділяє кошти для фінансування оборонних заходів. Тим не менше, розв'язання окремих проблем, зумовлених російським вторгненням, потребуватиме значних ресурсів.