Сьогодні, 17 лютого, у Маріуполі невідомі напали на агітаторів від кандидата у Президенти Петра Порошенка та порізали агітаційні намети. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила прес-секретарка Донецької територіальної організації партії «БПП «Солідарність» Марія Зирянова. Фото 

17.02.2019 Donobl Napad Maruypil

«О 12 годині у самому центрі Маріуполя було скоєно напад на волонтерів-агітаторів від кандидата Петра Порошенка. Невідомі із ножем напали на волонтерів та з криками та нецензурною лексикою…порізали дві агітаційні палатки. На місці нападу працює поліція, опитані потерпілі та свідки. Маємо надію, що справу буде внесено до ЄРДР. Адже Міністр внутрішніх справ обіцяв оперативно реагувати на порушення у виборчому процесі. Сподіваємось, що до винних буде вжито адекватні заходи», - повідомила у коментарі ОПОРІ прес-секретарка Марія Зирянова.

В той же час, на офіційному сайті Національної поліції в Донецькій області, міститься інформація про те, що за фактом пошкодження агітаційних наметів у Маріуполі вже розпочато перевірку.

«На конструкціях зафіксовано порізи (загалом близько 20). Постраждалих немає. На місці працювали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група Центрального відділу поліції. Повідомлення про подію надійшло до поліції Маріуполя сьогодні, 17 лютого, близько 12-ї години від волонтерів, які чергували у наметах. З їхніх слів, невстановлена особа порізала ножем дві конструкції, після чого втекла. Факт внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Правоохоронці встановлюють повні обставини того, що сталося, а також осіб, причетних до цього», - зазначено на сайті поліції Донеччини.

17.02.2019 Donobl policiya Mariypil

Нагадаємо, що подібний напад на агітаційний намет Петра Порошенка стався у Луцьку 15 лютого.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.