8 лютого представники ОПОРИ завітали до Міського центру первинної медико-санітарної допомоги, де були розміщені друковані агітаційні матеріали на підтримку Андрія Садового. Також пацієнти закладу мали можливість пройти тут безоплатне медичне обстеження,ініційоване «Об’єднанням «Самопоміч. За першим випадком складено заяву та передано до поліції.

Про те, що у комунальному некомерційному підприємстві «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Енергодарської міської ради надається така послуга, представники ОПОРИ дізналися з оголошення біля приймальні депутата Запорізької обласної ради від «Об’єднання «Самопоміч» Володимира Редьки. На плакаті під гаслом «Медицина для людей» сповіщалося: бажаючі можуть безкоштовно перевіритись на рівень цукру в крові і виміряти артеріальний тиск. Зазначалися дні й години прийому та розташування місця для проведення процедур.

news 11 02 19 Zp pruymalna deputata 1

news 11 02 19 Zp pruymalna deputata 2

Вирушивши до лікарні за адресою м. Енергодар, пр. Будівельників, 33 представники ОПОРИ завітали до кабінету №316 (на дверях якого зазначалося, що обстеження проводиться за ініціативи «Самопомочі»), де були виявлені роздаткові матеріали із агітацією за Андрія Садового. Жінка, яка відмовилася назвати ім’я та прізвище, підтвердила, що цей кабінет – складова комунального закладу, а вона його працівниця. За її словами подібні процедури так само безкоштовно проводяться у іншому кабінеті лікарні, однак для цього треба пройти обстеження у лікаря і отримати направлення від нього, в той час як в її кабінеті цього не потребується.

news 11 02 19 Zp kabinet dlya analiziv

news 11 02 19 Zp agataciyz za Sadovogo 1

news 11 02 19 Zp agataciyz za Sadovogo 2

Ситуацію прокоментувала директорка «Міського центру первинної медико-санітарної допомоги» Галина Ганжа: «Мій недолік в цій роботі. На цю рекламу мабуть у зв’язку з тим, що є зайнятість у роботі дуже велика – я не звернула уваги. У майбутньому більше жодної реклами від кандидатів в Президенти України розміщено в закладі не буде. Обласний депутат Редько надавав нам матеріальну допомогу в придбанні медичного обладнання. Вони проводили обстеження на цукор в крові, поки у нас не було в достатній кількості розхідних матеріалів і глюкометрів, щоб проводити це дослідження. На даний час цих глюкометрів та смужок для вимірювання цукру – достатньо».

За словами керуючої справами політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» в м. Енергодар Еліни Шкедової: «Ця наша акція не стосується передвиборної агітації. Вона почалася в жовтні. Це зараз за приватні кошти депутата обласної ради Володимира Редька закуплені препарати, тест-смуги». Також членкиня партії зазначила, що при відкритті послуги керувалися ч. 2 ст. 58 Закону України «Про вибори Президента України», ст. 34 Конституції України і ст. 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

За фактом знайдення в Міського центрі первинної медико-санітарної допомоги агітаційних матеріалів спостерігачі викликали поліцію і склали заяву.

Представники ОПОРИ звернулися за коментарем до голови виборчого штабу Андрія Садового у Запорізькій області Олександра Мудраченка. Він зазначив: «Безкоштовне медичне обстеження проводилося. Це проводив не Андрій Садовий, це відбувалося в рамках партійної програми. А розповсюдження агітаційної продукції не було. Вона просто там лежала, так як жінка виклала її, бо в неї розірвався пакет. Те, що вони лежали на столі – це не агітація».

Зазначимо, що депутат Запорізької обласної ради Володимир Редька є уповноваженою особою кандидата на пост Президента Андрія Садового на окрузі №79.

Нагадуємо, що відповідно до ч. 21 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форм власності.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)