Увечері 11 лютого очільниця передвиборчого штабу кандидатки Ольги Богомолець в Одесі Ірина Яроцька повідомила до поліції про пограбування її квартири.

Відразу ж про цей інцидент на своїй сторінці у Facebookнаписала й Ольга Богомолець: «Проти моєї політичної команди розпочався справжній терор... Слідом за провокаціями проти інших кандидатів, дійшла черга і до мене та моєї команди. Невідомі злочинці залізли до квартири мого керівника передвиборчого штабу в Одесі Ірини Яроцької та розгромили її, нічого при цьому не взявши. Перед тим їй надійшли СМС з погрозами… А ще про інцидент будуть проінформовані посли іноземних держав, які мають бути в курсі, як проходить передвиборча кампанія в Україні за нашої «демократичної» влади», - заявила вона.

news 12 02 2019 Odeschina Bogomolec 1

news 12 02 2019 Odeschina Bogomolec 2

Фото зі сторінки Ольги Богомолець у Facebook

Як повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції України в Одеській області, за вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановлюють обставини події.

«В ході слідства будуть розглянуті усі можливі версії, у тому числі і діяльність жінки під час виборчого процесу», - зазначили в поліції.

Спостерігачеві ОПОРИ Ірина Яроцька повідомила, що не причетна до організації імітації пограбування, що припустили деякі користувачі соціальних мереж, та розповіла деякі подробиці:

«Сьогодні тут працювали правоохоронні органи [] У мене є припущення, бо вектор пішов Супрун-Богомолець, чотири рази парламентський комітет Богомолець звільняв Супрун одностайно. І всі СМСки, отримані мною і Ольгою Вадимівною, не були випадковими (Як стверджує Ірина Яроцька, під час візиту кандидатки в Президенти до Одеси на початку лютого цього року вони отримали повідомлення на телефони, в яких кандидатці начебто не рекомендували відвідувати з лекцією для студентів Одеський національний медичний університет, погрожуючи акціями протестів. – ОПОРА). Я віддала в правоохоронні органи телефони, з яких надсилалися ці СМСки. У нас в будинку є великий собака, чоловік гуляв з собакою, я ночувала у батьків, бо у мене важко захворів батько. Тобто як треба було стежити за квартирою при двох замках відкрити двері, які відчиняються дуже важко, зайти до квартири і протягом 10 хвилин, бо камери у сусідів в дворі зафіксували… Їх видно, вони зафіксовані», - пояснила вона. 

Крім того, Ірина Яроцька заявила, що міська влада заборонила встановлювати агітаційні намети та білборди на користь Ольги Богомолець. Наразі ОПОРА перевіряє цю інформацію.

Громадянська мережа ОПОРА закликає поліцію розслідувати справу з усією можливою уважністю та встановити фактичні обставини інциденту.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.