У період з 4 по 7 лютого ОПОРА зустрілася із керівництвом Головного управління Національної поліції в Луганській області, а також із очільниками Сєвєродонецького відділу поліції з метою налагодження взаємодії у контексті виявлення правопорушень під час виборчого процесу.

У ході зустрічей було порушено питання взаємодії у разі виявлення недотримання чинного законодавства. Сторони обмінялися досвідом у боротьбі з порушниками під час минулих виборів, а також обговорили аспекти тісної взаємодії та співпраці по виявленню та реагуванню на можливі порушення у нинішньому виборчому процесі.

Сергій Колесник, начальник Головного управління Національної поліції в Луганській області, під час спілкування, наголосив, що поліція Луганщини зацікавлена, щоб на території області вибори пройшли без будь-яких порушень, щоб кожен громадянин мав можливість реалізувати своє право на волевиявлення.

«За дотриманням законодавства під час виборчого процесу працівники правоохоронних органів слідкуватимуть у цілодобовому режимі, - повідомив тво начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Луганській області Абрамов Вячеслав. – З цією метою в Головному управлінні розгорнуто роботу ситуаційного центру».

8 02 2019 Luganshchyna rob.zustr.2

Було обговорено можливість проведення тренінгів  представниками ОПОРИ для співробітників поліції щодо дій поліцейських під час моніторингу та виявлення порушень виборчого законодавства, а також з метою вдосконалення знань та навичок, необхідних для реагування та розгляду звернень щодо порушення прав виборців.

Під час зустрічі з ОПОРОЮ т.в.о. начальника Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області Едуард Свєтов наголосив, що поліція, як і «ОПОРА», зацікавлена, щоб вибори пройшли без порушень. В свою чергу, Громадський омбудсмен із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА в Луганській області підкреслив: «Кожен громадянин повинен мати можливість вільно реалізувати своє право на волевиявлення. Зі свого боку, ми зробимо все, щоб забезпечити дотримання законності як під час передвиборчої кампанії, так і у день самих виборів», - сказав він.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)