Під час Різдвяних свят Івано-Франківщину відвідали потенційний на той момент кандидат у Президенти Руслан Кошулинський та зареєстрований кандидат Андрій Садовий. У той час як формувати іміджеву кампанію Андрію Садовому допомагала дружина та політичні партнери, рекламу Руслана Кошулинського додому франківчанам приносили колядники, а «добре слово» про майбутнього кандидата звучало із вуст представників міської влади.

Обидвоє політиків відвідали міжнародний фестиваль «Коляда на Майзлях», який проходив у Івано-Франківську 8-14 січня. Лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий зосередив свою подальшу активність на регіоні, а заступник голови партії ВО «Свобода» Руслан Кошулинський сконцентрувався на Івано-Франківську.

Нагадаємо, що 8 січня Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом на пост Президента лідера політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» та чинного міського голову Львова Андрія Садового. Руслан Кошулинський у січні відвідував Прикарпаття двічі, й обидва рази як потенційний кандидат у Президенти – його зареєстрували кандидатом пізніше – 28 січня. 

«Разом з Русланом Кошулинським приймаємо колядників!»,- зазначив 9 січня у себе на сторінці у соціальній мережі Фейсбук Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська, член політичної партії ВО «Свобода». У відео, оприлюдненому у пості мера, видно, що Руслан Марцінків та Руслан Кошулинський перебувають у кабінеті міського голови та колядують разом із колядниками – представниками міської ради учнівського самоврядування.

А вже за кілька годин  Руслан Кошулинський, міський голова Руслан Марцінків та секретар міської ради Оксана Савчук вітали мешканців Івано-Франкіська (ТВО №83) із різдвяними святами зі сцени на Вічевому майдані під час урочистого відкриття фестивалю «Коляда на Майзлях».

«Зараз важливо, щоб не було реваншу, щоб ті, колишні, не поприходили знову на цих виборах», - наголосив під час свого виступу Руслан Марцінків, надаючи слово Руслану Кошулинському.

«У столиці бандерівського краю я думаю, що ми є мудрі, ми підтримаємо тих людей, які в першу чергу, підтримують ідеї націоналізму та любові до своєї країни», - зазначила зі сцени Оксана Савчук. До речі, за спостереженням ОПОРИ, це вже не вперше чиновниця висловлює свою підтримку Кошулинському.

Під час різдвяних свят та на Водохреща до мешканців Івано-Франківська навідувалися колядники, які не брали плату за коляду, а натомість вручали набори із рекламою. У пакетах із написами «ВО «Свобода» Івано-Франківськ», «Руслан Марцінків» та «Руслан Кошулинський» були календарики з зображенням Руслана Кошулинського, газета ВО «Свободи» із зображенням Кошулинського на титульній сторінці, а також календар із зображенням Руслана Марцінківа та логотипом ВО «Свободи» тощо.

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky1

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky2

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj gazeta

«Сьогодні вперше побачив колядників, яким не треба було давати гроші чи хоча б пампуха. 5-6 молодих людей гарно заколядували, вручили цей набір і попросили підписатися за висунення Кошулинського в президенти», - зазначив у Фейсбуці Євген Карпенко.

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky Karpenko

Схожий допис у себе на сторінці у Фейсбуці  про «коляду за Кошулинського» 14-го січня зробила і франківська акивістка Людмила Лінник: «Побажали мені у віншуванні, щоб нашій нації позбутися окупації, і щоб мої статки зростали скорше, ніж комунальні видатки. Я посміхнулася і вже за гаманцем - гарно ж, з гумором. А вони мені: «Ми колядуємо, але грошей не потребуємо! А ще й вам подарунки даруємо». І тицяють мені ото пакетик з політичною агітацією - календарики, газетка, листівка... Від панів Марцінківа і Кошулинського. І в папочці відмітили, що в мене вони побували. Для звітності, мабуть. Дивно, що розписатися не просили», - зазначила жінка.

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky Linnyk

Самі сводобівці заперечили свою причетність до цих подій. «Уперше чую про те, що колядники збирають якісь підписи за Кошулинського. Можливо, це ініціатива людей, котрі підтримують нашого кандидата. Поганого й протизаконного в цьому нічого не бачу. Якщо таке є, то лише радію з того», – сказав голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» Михайло Королик у коментарі місцевому сайту. Як свідчать дописи франківців у соцмережах, політична коляда продовжилася й на Водохреща.

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Koshulynskyj pakunky Vodohreshcha

А на третій день йорданських свят, 20 січня, Руслан Кошулинський знову навідався до Івано-Франківська. Разом із міським головою Русланом Марцінківим та секретарем міської ради Оксаною Савчук кандидат на пост Президента України зустрівся із громадами сіл Микитинці та Хриплин (ТВО №84). Крім вітальних промов, мешканці сіл почули виступи заслуженої артистки України Галини Баранкевич та солістки обласної філармонії Оксани Романюк.

Фестиваль «Коляда на Майзлях» в Івано-Франківську  9 січня відвідав і міський голова Львова, кандидат на пост Президента України Андрій Садовий. Під час урочистостей фестивалю у церкві Царя Христа в Івано-Франківську Садовий зауважив, що якби колядницькі хори виступали по цілій Україні, то Україна була би зовсім іншою. «Я вірю у вас всіх, я вірю в Україну і буду робити все, що можливе в моїх силах», - наголосив кандидат у відео на сторінці «Об’єднання «Самопомоміч» - Івано-Франківськ» у Фейсбуці.

Того ж дня кандидат на пост Президента разом із дружиною відвідали фестиваль «Гуцульська коляда» у Верховині (ТВО №89). «Я би дуже хотів, щоб вашу прекрасну коляду чула вся Україна, щоб ви сьогодні так моцно заколядували, щоби там в Києві добре «потрусилося»! Щоби ви дали такий потужний енергетичний заряд, щоб на Сході люди мали більше впевненості, більше любові. Бо це є наша Божа земля, і Бог дав нам ту землю, щоб ми були тут господарями», - зауважив Андрій Садовий на відкритті фестивалю. Виступ політика можна переглянути на відео на сторінці «Об’єднання «Самопомоміч» - Івано-Франківськ» у Фейсбуці.

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Sadovyj gycylska koliada

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Sadovyj gycylska koliada1

Також Андрій Садовий побував у Косові (ТВО №89). Разом із ним до Косова навідався і народний депутат, голова депутатської фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк.

Катерина Кіт-Садова їздила на Косівщину ще й на Водохреща. Вона відвідала літургію та чин освячення йорданської води у селі Яворів Косівського району. Також побувала на гуцульській коляді у Криворівні Верховинського району. 

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Sadovyj Kateryna Yavoriv

А 20 січня Катерина Кіт-Садова відвідала Коломию (ТВО №88) та зустрілася з коломиянами. Дружина політика розповідала про своє родинне щастя та особливості життя із чоловіком-політиком. «Я страшенно емоційна, а він страшенно самостійний. Він розповідав, що як закінчив 8-ий клас, то вирішив піти навчатися у технікум, щоб бути незалежним від мами і тата», - розповідає про Андрія Садового його дружина. Повне відео зустрічі можна переглянути на сторінці «Об’єднання «Самопоміч» Івано-Франківськ» у Фейсбуці.

Підтримку Андрію Садовому засвідчив і лідер «ДемАльянсу» Василь Гацько, який побував в Івано-Франківську 16 січня. Разом із ним приїхали співголова політичної партії ДемАльянс Андрій Саук та член правління «ДемАльянсу» Олег Берестовий. Вони зустрічалися із колективом компанії «Мікрол» та харчосмакової фабрики; журналістами та активістами.

«Ми мусимо зробити вибір, який оновить правлячий клас. Маємо обрати людей, які пов‘язують своє політичне майбутнє зі змінами в країні, а не тих, чиє завдання законсервувати існуючу систему корупції та кругової поруки. І людина, яка зможе змінити країну є. Це Андрій Садовий!» - зазначив Василь Гацько на зустрічі із колективом харчосмакової фабрики, як йдеться у дописі на сторінці «Об’єднання «Самопоміч» Івано-Франківськ».

07.02.19 Ivano Frankivshchyna politychni koliadnyky u sichni Sadovyj Gacko

До речі, як Руслан Кошулинський, так і Андрій Садовий стали учасниками ефірів на місцевих телеканалах.

«Варто зауважити, що візити колядників із агітаційною продукцією за Руслана Кошулинського франківці спрйняли доволі неоднозначно і у соцмережах намагалися з’ясувати, як ставитися до такої форми агітації, і чи немає тут певних порушень моралі та законодавства. Попри те, що така форма агітації викликала чималий резонанс серед франківців, ані маніпуляцій, ані порушення законодавства тут немає. Це є формою традиційної агітації «від дверей до дверей», єдиною особливістю якої може бути те, що колядники не відразу представлялися агітаторами, відтак люди не відразу могли прийняти рішення, чи пустити їх до помешкання. Але, людина могла відмовити агітаторам пізніше. Будь-які спроби оцінки моральності такої «коляди» будуть суб’єктивними, адже у кожного власні уявлення про мораль та принципи», - роз’яснив координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області.

 
(#вибори; #opora; #опора)