4 лютого в Херсоні відбувся концерт гумористичного шоу «Ліги сміху», перед яким глядачам демонструвався відеоролик про те, як змінити місце голосування, звернення кандидата в Президенти Володимира Зеленського та епізод серіалу «Слуга народу» з ним в головній ролі.

Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Гумористичне шоу «Ліга сміху», засновником якої є зареєстрований кандидат в Президенти Володимир Зеленський, розпочав присвячений своєму 5-річному ювілею тур по Україні. У Херсоні в ККЗ «Ювілейний» 4 лютого відбулося два концерти. Перший був благодійним, квитки на нього роздавали профкоми в університетах.

5 02 2019 kherson liga smihu 1

Одразу після нього розпочався комерційний концерт, квитки на який коштували від 100 до 350 гривень. Перед початком шоу на екрані «крутили» відео ролик про те, як важливо взяти участь у виборах та як  змінити місце голосування.

5 02 2019 kherson liga smihu 2

Нагадаємо, що в грудні, коли в Херсон приїжджав з концертною програмою «Квартал 95», також було проведено два концерти – благодійний та комерційний. На перший були запрошені ветерани АТО, вчителі та лікарі. Під час нього Володимир Зеленський заявив, що все частіше думає про те, щоб піти в Президенти.

Також на екрані транслювалося відео звернення Володимира Зеленського з логотипом «Зе! Президент слуга народу», у якому він говорив про те, що «народ має право знати, кого обирає», тому він покаже, формує програму, як збирає команду та як вони «шукають гроші».

Крім цього, транслювався фрагмент серіалу «Слуга народу» з Володимиром Зеленським в головній ролі.

На початку шоу артисти заявили, що вони ні за кого голосувати не будуть, але закликали глядачів прийти на вибори та зробити «правильний вибір».

Як прокоментував радник ОПОРИ з юридичних питань, практика використання різного роду благодійних акцій під час виборчого процесу, тим більше за участю кандидата на пост Президента України, може мати характер прикованої агітації, що порушує принцип рівного виборчого права, тобто створює завідомо нерівні та неконкурентні умови участі у виборчій кампанії для тих кандидатів, які не використовують такі методи.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)