Поліція у Сумській області співпрацюватиме з громадськістю для запобігання порушенням під час президентської виборчої кампанії. Головною темою спільної наради керівництва Головного Управління Національної поліції в Сумській області та Громадянської мережі ОПОРА 5 лютого стало обговорення превентивних заходів для попередження порушень під час майбутніх виборів.

Зокрема, начальник ГУНП в Сумській області генерал поліції Микола Лушпієнко назвав пріоритетними у співпраці з громадськими організаціями напрямки попередження виборчих порушень, правопросвітництво, запобігання злочинам.

«На даному етапі разом із Громадянською мережею ОПОРА ми хочемо виробити стратегію співпраці та реагування на можливі порушення та злочини в ході передвиборчого процесу та самих виборів. Безпека кожного громадянина України – чи то виборця, чи то кандидата в Президенти – головний пріоритет в роботі поліції. Щоб вибори дійсно були вільними і чесними потрібно фіксувати і відповідно реагувати на всі порушення, які ми спостерігаємо, потрібно займатися інформуванням громадян, щоб вони дотримувалися норм закону та були активними і повідомляли про всі наявні факти», – зазначив Микола Лушпієнко.

05 02 Sumy narada1

"Ми цінуємо плідну співпрацю із національною поліцією, яка розпочалася ще під час спостереження за минулими виборчими кампаніями. На даному етапі спостерігачі ОПОРИ фіксують здебільшого порушення процедури  проведення агітації, які свідчать, що передвиборча агітація кандидатів не фінансується на 100% з виборчого фонду. Це адміністративне правопорушення і покарання за нього відповідне. Разом з тим, активні дії поліції та громадськості є вагомим етапом в протидії більш серйозних порушень", – наголосила координаторка громадянської мережі ОПОРА Ірина Стегній.

05 02 Sumy narada3

У Сумах, як і в інших регіонах України, Громадянська мережа ОПОРА проведе цикл тренінгів для працівників поліції на виборчу тематику. Під час тренінгів будуть розглядатися особливості виборчого законодавства та роль поліції в цілому під час передвиборчої кампанії.

«Сподіваємося, це навчання поліпшить компетентність як працівників поліції, так і громадських спостерігачів»,  – підкреслила Ірина Стегній.

Нагадаємо, з початку виборчого процесу ОПОРА на Сумщині тричі  зверталась  до поліції з заявою про адмінправопорушення. 

За коментарями звертайтеся:

Ірина Стегній, координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Сумській області

тел.:+380663055190

e-mail: [email protected]

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)