Протягом січня Полтавську область відвідали Сергій Каплін, Олександр Вілкул, Інна Богословська та Олег Ляшко. Причому, лише Ляшко під час візиту був у статусі офіційного кандидата.

5 січня до Полтави завітав Сергій Каплін. Причина приїзду – звернення громадян, в будинках яких зникло енергопостачання. Подія особливого висвітлення не мала – одна публікація в комунальній газеті міста «Полтавський вісник» та рекламна публікація на сайті «Полтавщина».На момент візиту Каплін ще не був офіційним кандидатом. ЦВК прийняло рішення про реєстрацію 8 січня.

4 02 pl kaplin vizyt do poltavy2

11 січня Олександр Вілкул в селі Ковалівка Шишацького району відвідав ПРаТ «Нафтогазвидобування», де провів зустріч з працівниками підприємства. Візит був закритий та не анонсувався в ЗМІ. Крім цього, він відвідав полтавський телеканал «Місто», де в рамках програми «Гість міста» розповів про свою виборчу програму. Вілкул так само на момент візиту не був ще кандидатом, так як рішення про реєстрацію його як офіційного претендента на крісло Президента датується 25 січня.

4 02 pl vizyt vilkula

З візитом до Полтави 16 січня завітала Інна Богословська, яка тоді були лише потенційним кандидатом. Вона приїхала на запрошення місцевих активістів, з якими провела трьохгодинну зустріч. Приїзд Богословської жодним чином не анонсувався та не висвітлювався в ЗМІ. Офіційно ЦВК зареєструвала її в якості кандидата 30 січня.

4 02 pl vizyt bogoslovskoji

30 січня Олег Ляшко відвідав три міста Полтавщини – Пирятин, Гребінку та Кременчук. Візит відбувся в рамках передвиборчого туру кандидата. В Пирятин та Гребінку Ляшко приїздив разом зі своїм фірмовим автобусом, який вже отримав назву «ляшкобус». По завершенню виступу Ляшка відбувся концерт за участі співачки Ауріки Ротару. В Кременчуці концерту не було, так як автобус не приїхав до міста. Ляшко – єдиний, хто відвідав Полтавщину в якості вже офіційного кандидата. Дата реєстрації – 25 січня.

4 02 pl vizyt lyzshka do grebinky

4 02 pl vizyt lyzshka avtobus

«Протягом січня активність кандидатів в межах Полтавщини була досить низькою. Крім цього, слід відмітити, що лише Ляшко відвідав область в статусі кандидата. Що стосується візитів Капліна, Вілкула та Богословської, то тут можна говорити про дочасну агітацію», – зауважив координатор ОПОРИ в Полтавській області.

3 лютого завершився період подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів. Згідно з календарним планом проведення Президентських виборів, до 8 лютого включно ЦВК має затвердити остаточний список кандидатів на посаду Президента. Станом на 4 лютого зареєстровано 30 претендентів.

Нагадаємо, протягом січня в друкованих ЗМІ Полтавщини зменшилась кількість прихованої політичної реклами у порівнянні з груднем.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)