ОПОРА в Полтавській області 31 січня зафіксувала розміщення зовнішньої агітації на підтримку Юрія Бойка, Олега Ляшка, Юлії Тимошенко та Ігоря Шевченка, котра має ознаки порушення виборчого законодавства. Відносно цього були складені заяви до поліції.

Так, білборди на підтримку Олега Ляшка («Радикальна партія Олега Ляшка») та Ігоря Шевченка (самовисування), а також сітілайт з агітацією за Юлію Тимошенко («Батьківщина») не містили вихідних даних.

2 02 pl bilbord lyashka bez vyhidnyh danyh poltava

2 02 pl bilbord shevchenka bez vyhidnyh danyh poltava

2 02 pl sitilajt tymoshenko bez vyhidnyh danyh poltava

Також подібну агітаційну продукцію з ознаками правопорушення виявлено 29 січня в Миргороді. Зокрема, 3 білборди на підтримку Олега Ляшка, та по 2 борди Юрія Бойка (самовисування) та Юлії Тимошенко.

2 02 pl bilbord lyashka bez vyhidnyh danyh myrgorod1

2 02 pl bilbord tymoshenko bez vyhidnyh danyh myrgorod2

2 02 pl bilbord bojka bez vyhidnyh danyh myrgorod2

Відносно усіх 10 випадків складено заяви до поліції про можливе порушення Закону України «Про вибори Президента» в частині 16 статті 64, згідно з якою «забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів».

«Після реєстрації кандидата уся агітаційна продукція має фінансуватись з виборчого фонду. Проте розміщення такої агітації без вихідних даних дозволяє кандидатам використовувати «чорну» касу, що порушує рівність виборчого права та дозволяє уникати оподаткування», – зазначив координатор ОПОРИ в Полтавській області.

Станом на 2 лютого ЦВК зареєструвала 28 кандидатів на посаду Президента.

Нагадаємо, раніше ОПОРА на Полтавщині виявляла розміщення агітації з ознаками правопорушення Анатолія Гриценка, Сергія Капліна та Андрія Садового.

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)