У Вінниці в школах та дитячих садках роздавали подарунки від Благодійного фонду Порошенка. Про це повідомляють спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА. 

Наприкінці грудня 2018 року під час новорічних ранків у школах та дитсадка міста Вінниці дітям роздавали солодкі подарунки з написом «Благодійний Фонд Порошенка. Вітаємо!».З іншого боку подарункової упаковки розміщено також напис «Володимир Гройсман Сергій Моргунов вітають з Новим роком та Різдвом» (Сергій Моргунов – Вінницький міський голова, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман – колишній міський голова Вінниці).

29.12.2018 vinnytsia podarunky vid fondu

Керівниця секретаріату Вінницької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» Ольга Молодзієвська прокоментувала:

«27 тисяч подарунків від Фонду Порошенка передали дітям. Це в Вінницький район ми передали, Гайсин, Теплик, Погребище, Томашпіль, Крижопіль, Тростянець, Ямпіль. Ми передавали урочисто, це є зафіксовано у нас, є рахунки і вся відповідна документація. Подарунки від Фонду Порошенка. Кожен рік даються ці подарунки на Вінницьку область».

29.12.2018 vinnytsia podarunky vid fondu 2

Слід зазначити, що хоча головою Ради Благодійного фонду Порошенка є дружина Президента Марина Порошенко, а подібні акції з роздачею новорічних подарунків відбуваються щороку, проте перед стартом виборчої кампанії напис «Благодійний Фонд Порошенка» може асоціюватись у виборців з ім’ям чинного Президента Петра Порошенка, який є потенційним кандидатом на майбутніх президентських виборах.

Нагадаємо, відповідно до частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента»,  передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. 

ОПОРА наголошує, що згідно з  пунктом 3 частини 4 статті 3 Закону України «Про вибори Президента» рівність прав і умов участі у виборчому процесі забезпечується забороною використання для фінансування передвиборної агітації інших коштів, крім коштів Державного бюджету України та коштів виборчих фондів кандидатів на пост Президента України». Такожчастиною 4 статті 64 Закону «Про вибори Президента України» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей.Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)