Вісім з дев’яти обласних та міських щотижневих видань Чернігівщини у період з 1 по 6 грудня розмістили матеріали, які мають ознаки замовності. Про це свідчить моніторинг видань представниками ОПОРИ в області.

Найбільша кількість статей (6) розміщена в газетах «Деснянка» та «Вісник Ч»,  по одній -  в «Чернігівщині» та «»Деснянській правді». Загалом вийшло 27 іміджевих текстів з 30 фотографіями.  Частина матеріалів позначена рубриками, які редакції визначають як «проплачені» або зауважують, що «не завжди поділяють точки зору авторів публікацій».

4ernihiv 2018 12 06 zagal gazety

Лідером за кількістю публікацій, значна частина з яких стосувалась кадрових призначень в області та наданню Томосу для Української церкви, став Петро Порошенко (15).

4ernihiv 2018 12 06 Tomos

Один матеріал з ознаками «чорного піару» стосовно Анатолія Гриценка розмістила газета «Весть» («Полковник, який пересидів війну на дачі…»)

4ernihiv 2018 12 06 Polkovnyk

Найбільше негативних матеріалів (3) стосувалось Юлії Тимошенко.  До того ж, саме на них ґрунтувалась позитивна реклама Сергій Капліна («Тимошенко помилилась в розрахунках» та «Не дай бог, з моїм сином буде щось не так, ти з Юлькою ляжеш».)

4ernihiv 2018 12 06 Nedaj

Чотири та три статті відповідно розповідали про досягнення Олега Ляшка та Валерія Дубіля. (видання «7 дней», «Гарт» та «Наш край»): «Чернігівська міська лікарня поповнилася медичним обладнанням», «Звіт перед українцями та подяка сім’ї», «Олег Ляшко вибив безкоштовний інсулін для пенсіонерки з Черкащини».

4ernihiv 2018 12 06 insulin

Як зауважує координаторка спостереження за виборами ОПОРИ в Чернігівській області, про можливе порушення  Закону “Про вибори Президента України” може йти мова після офіційного старту виборчої кампанії 31 грудня цього року.

Докладніше стосовно активності кандидатів щодо розміщення дочасної агітації в регіональних друкованих ЗМІ можна дізнатися тут.

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)