У Бердичеві команда потенційного кандидата в президенти, народного депутата Юрія Деревянка 31 грудня привітала 14 немовлят, які народилися напередодні Нового року. Родинам вручили подарунки та квіти.

Інформація про це розміщена на  сайті Бердичівського телеканалу.

 «Політична партія «Воля» та команда кандидата у президенти Юрія Деревянка привітали новонароджених міста з наступаючим Новим роком. Щасливим мама вручили подарунки та найкращі побажання», – йдеться в повідомленні.

Також на сайті зазначено, що вітання отримали 14 родин.

«Станіслав Лужанський, Олександр Блащук, Юлія Огороднійчук, Демків Катерина, Денис Огороднійчук  започаткували традицію  яка передбачає  вітання  родини, де  напередодні нового року  народилися немовлята. Напередодні 2019 року 14 малюків поповнили кількість мешканців нашого  міста», – повідомили на сайті.

2.01.19 Zhytomyr vitannia nemovliat2.01.19 Zhytomyr vitannia komanda Derevianka

У коментарі ОПОРІ Станіслав Лужанський, який також є депутатом Бердичівської міської ради,  розповів, що подарунки купували за власний кошт, а такі ініціативи будуть проводитись і надалі.

«Це ініціатива нашої команди. Ми постійно вітаємо. Також і дітей, в кого батьки загинули, цього року теж будемо вітати з Різдвом. Я багато чим займаюся і допомагаю людям безкорисливо і без коштів. Ми самі скидаємося і купуємо ці подарунки», – зазначив Станіслав Лужинський.

2.01.19 Zhytomyr vitannia Derevianko

На пакетах з подарунками є напис: «Юрій Дерев’янко нові можливості» та логотип. Такий же логотип надрукований на светрах, в яких були одягнені представники команди Юрія Дерев’янка.

Як зазначає координатор громадського спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області:  «Незважаючи на те, що виборча кампанія розпочалася 31 грудня, до моменту реєстрації Центральною виборчою комісією будь-які суб’єкти не можуть вважатися кандидатами. Тому, такий вид діяльності регіональної команди Юрія Деревянка з міста Бердичева, варто розцінювати не як порушення законодавства, а як потенційну благодійність та спосіб політичної реклами в інтересах потенційного кандидата в президенти».

ОПОРА нагадує, що офіційно виборча кампанія розпочалася 31 грудня, а самі вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

У частині 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено: «Передвиборна агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України та законам України».

У період виборчої кампанії відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»: «Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини третьої статті 56 цього Закону». А в частині 21 цієї ж статті Закону зазначено: «Забороняється розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності"».

Як повідомляла ОПОРА, від майбутніх виборів Президента житомиряни очікують стабільності, миру, підвищення стипендії, саморозвитку та підкупу виборців, а кандидатам у президенти побажали  чесності, знання законів та закінчення війни.

Нагадаємо, у житомирських школах дітям роздавали новорічні пакунки «З любов’ю від Юлії Тимошенко», а Олег Ляшко вітав пенсіонерів зі святом Миколая та вручив премії працівникам пансіонату. У Лугинах одночасно два нардепи привітали подарунками місцевих самоврядуванців. У Житомирі партія «Об’єднання «Самопоміч» провела для мешканців міста безкоштовну медичну акцію, а  в осередку партії «БПП «Солідарність» роздавали продуктові набори та квитки в кіно.

 

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)