Аналіз складу членів окружної виборчої комісії № 158 (центр – місто Білопілля) показав, що більш ніж третина членів комісії мають досвід роботи на цьому ж окрузі.

Один із членів комісії – Сергій Сергієнко (представляє Соціалістичну партію України), на минулих парламентських виборах 2012 року балотувався по округу № 158 від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!».

Цікаво прослідкувати партійну приналежність окремих членів окружкому. Крім двох офіційних представників від Партії регіонів та Комуністичної партії України, маємо і тих, хто змінили свою партійну приналежність.

Голова ОВК Анатолій Бурий нині поданий від Радикальної партії Ляшка, а на минулих парламентських виборах представляв інтереси партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!», будучи членом цієї ж таки комісії.

Член ОВК Віта Довбня  за час роботи в окружкомі на попередніх виборах встигла змінити чотири партії (СДПУо, Компартію, Агро-промисловий союз і Партію регіонів). Сьогодні це представник Політичної партії "УДАР" (Український Демократичний Альянс за Реформи). На парламентських виборах в 2012 році в цій же комісії вона працювала за поданням Партії регіонів.

Член ОВК Ольга Редченко, будучи в 2012 році в ОВК № 158 від Політичної партії України «Русь єдина» (колишня назва - «Партія політики Путіна»), сьогодні представляє фракцію "Батьківщини".

old sumy 2014

sumy 2012 to 2014

sumy membership 2014

За коментарями звертайтеся:
Ірина Стегній – прес-секретар Громадської мережі ОПОРА в Сумській області
+380663055190
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України.
Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів. 
Twitter:https://twitter.com/opora(@opora)