Черкаська міська рада нарешті запрацювала: вже відбулося перше «вуличне» засідання, а нині триває процес формування фракцій, проте не без проблем.

Нагадаємо, що Київський апеляційний адміністративний суд 18 червня скасував постанову Черкаського окружного адміністративного суду від 14 червня про визнання недійсними результати виборів за партійними списками. Відтак він поставив остаточну крапку у процесі визнання міських виборів.

Перша ж сесія новообраної міської ради відбулася, недочекавшись рішення апеляційного суду, на вулиці – на Соборній площі, що у центрі, 17 червня. Засідання мало відбутися у сесійній залі Черкаської обласної ради, проте правоохоронці не пустили депутатів у зв’язку з ремонтом всередині.

Під час переклички депутатів, між кількома обранцями зчинилася штовханина та словесна перепалка. Окрім цього, на цій сесії прийняв присягу і новообраний міський голова Сергій Одарич.

Нині серед депутатів триває процес формування більшості. Найбільш вірогідною є коаліція Партії вільних демократів та ВО «Солідарність». Ще не визначилася, з ким буде працювати партія «УДАР». Зауважимо, що Сергій Одарич анонсував створення більшості між цими трьома партіями та підписання відповідної угоди.  Проте «ударів ці» в останній момент підписувати угоду відмовилися.

Наступну сесію міськрада проведе 27 червня. 

 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.