20 травня о 18.00  у місті Апостолово, відбулося термінове засідання ОВК №37. Причиною стали 45 заяв від членів ДВК про припинення повноважень.

dnipro dvk1 

Члени дільничних виборчих комісій 37-го округу подали 45 заяв про припинення повноважень у зв’язку зі зняттям кандидата у Президенти Петра Симоненком своєї кандидатури з виборчих перегонів.

Голова ОВК Ткаченко Тетяна Григорівна особисто зателефонувала заявникам і з'ясувала, що насправді останні незадоволені припиненням своїх повноважень і наголосили, що їм зателефонували з партії і під тиском примусили написати ці заяви.

Серед заяв є такі що не мають номера дільниці, на якій повинен працювати заявник. Усі 45 заяв написані з ідентичним текстом. Підозріло, що всі 45 членів ДВК з різних міст округу №37 неначе зговорилися і написали ці заяви з «власного» бажання.

Головою комісії була складена постанова про відмову в реєстрації заяв про припинення повноважень членів дільничних виборчих комісій від кандидата на пост Президента України Симоненка П.М.

dnipro dvk2

dnipro dvk3

dnipro dvk4

 
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.