У відділах ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) відмічають високу активність виборців щодо тимчасової зміни місця голосування. Про це спостерігачам Громадської мережі ОПОРА, які відвідали 4 відділи ведення ДРВ (у Заводькому, Центральному, Ленінському районах м. Миколаєва і Миколаївському районі області), повідомили співробітники відділів ведення ДРВ.

Співробітники відділів ведення ДРВ не приховують, що не очікували такої високої активності виборців, адже вважали, що останні події в країні зменшать інтерес громадян до перегонів. Але виборці приходять, а в деяких випадках і приїжджають до органів ведення ДРВ. Наприклад , тільки за 17 травня до відділу ведення ДРВ Миколаївської РДА приїхали 20 військових, які зараз знаходяться на Широколанівському загальновійсковому полігоні (це за 37 км від Миколаєва, де розташовується орган ведення ДРВ Миколаївської РГА), для того, щоб тимчасово змінити місце голосування (усі військовозобов’язані, які зараз знаходяться на Широколанівському полігоні, будуть голосувати у с. Улянівка).

Додамо, що до спостерігачів ОПОРИ також періодично надходять дзвінки від небайдужих громадян з питанням щодо тимчасової зміни місця голосування. Одним з таких дзвінків отримала координаторка виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Миколаївській області Олена Кабашна від 20-річного виборця з особливими потребами, який не може виходити з дому. Хлопець зареєстрований в одному районі міста, а фактично проживає в іншому і раніше жодного разу не приймав участі у виборах. Зараз же він вважає за необхідне проголосувати, тому цікавився, чи може змінити місце голосування. В результаті виборцю було надано кваліфіковану консультацію, а проблему виборця - вирішене.

Хоча у відділі ведення ДРВ Ленінського району м. Миколаєва спостерігачі побачили  табличку «Прийом громадян до 12.00», спостерігачів ОПОРИ запевнили, що приймають виборців з заявами у будь-який час. В усіх відділах ведення ДРВ, які відвідали спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, повідомили, що включно до 19 травня будуть працювати до 22.00, щоб задовольнити потреби усіх виборців.

mykolaiv reiestr1

 mykolaiv reiestr2

 mykolaiv reiestr3

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
0950871785
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.