Голова Вінницької обласної державної адміністрації Анатолій Олійник дав завдання вчасно забезпечити виборчі дільниці матеріальною базою.

«Фінансування, надання приміщень, телефонний зв’язок, оргтехніки, транспорту має бути забезпечено вчасно. Люди повинні знати, що нині регіональна влада може професійно, кваліфіковано відповідати за проведення чесних, законних та демократичних виборів. Тим самим це забезпечить високу явку вінничан у день волевиявлення на виборчих дільницях, а це найкраща оцінка нашій проведеній роботі», - сказав Анатолій Олійник.

За словами голови облдержадміністрації, за кожним районом області будуть закріплені начальники департаментів та управлінь облдержадміністрації, які відповідають за організацію та матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць. Кожен особисто звітуватиме, як справилися із поставленими завданнями.

Також Анатолій Олійник наголосив на тому, що потрібно вжити заходів щодо забезпечення правопорядку і громадської безпеки під час проведення виборів.

«Одним із основних завдань є недопущення у день голосування на Президентських виборах провокацій та диверсій. Хоча несподіванки в день виборів цілком можливі, ми маємо бути готові до будь-якого розвитку подій», - зазначив Олійник.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.